09 / 05 / 2024

Süt fiyatlarına öyle bir zam geldi ki! Duyanlar bu kadar da olmaz dedi! İşte son dakika süt fiyatları!

Süt fiyatlarına öyle bir zam geldi ki! Duyanlar bu kadar da olmaz dedi! İşte son dakika süt fiyatları!

Çiğ süt fiyatlarına rekor denilecek düzeyde yeni bir zam geldi. 8,5 TL’den satılan çiğ süt şimdi 11 TL’den işlem görecek.



ÇİĞ SÜT EN AZ 11 LİRA OLDU!

Çiğ süt fiyatlarına zam geldiğini ifade eden Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Erken, “Gelen zam oranı yüzde 40 düzeyinde bir zam. Litresi normalde 8.5 liradan işlem gören çiğ süt yeni gelen zam oranıyla birlikte en az 11 liradan işlem görecek. Pastörize süt fiyatlarında ise çiğ süt fiyatlarına uygulanan yüzde 40’lık zam oranının hemen ardından süt işleme, nakliye gibi masrafları da üzerine eklediğimizde bu zam oranının yüzde 50 - 60 düzeyinde olacağı öngörülüyor” şeklinde konuştu.

Süt fiyatlarına öyle bir zam geldi ki! Duyanlar bu kadar da olmaz dedi! İşte son dakika süt fiyatları!

SÜTE YENİ ZAM GELECEK Mİ?

Çiğ sütün fiyatı 2022 yılının mayıs ayında zamlanmıştı. Ancak son gelen zamla birlikte litre fiyatı 11 lira olan süte bir zam daha gelmesi bekleniyor. Haliyle gelen zamlardan süt ürünlerinin de zamlanması bekleniyor.  Üreticinin maliyet fiyatları sütte yeni zam beklentisi oluşturmasına neden oldu. 1 litre çiğ süt 2022’nin başında 4 lira 70 kuruştu. 15 Mayıs 2022’de ise 7.5 liraya yükseldi. Yapılan son zamla birlikte de 12 TL’ye yükselen sütte bir zam daha bekleniyor.

Aile Bakanlığı’ndan gençlere son dakika müjdesi! 2023’te PTT’den hesabınıza para yatacak! Hemen hesabınızı kontrol edin!

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! Başvuru yapanlara 4 bin TL’ye kadar maaş! Kimliğinizi alıp bu parayı almaya koşun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön