30 / 06 / 2024

Süt için zam talebi! 

Süt için zam talebi! 

Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı sütteki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çallı bugünkü durumdan memnun olmadıklarını belirtti.



Süt için zam talebi! 

Odatv'nin haberine göre, Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, piyasada süt sıkıntısı olduğunu ve çiğ süt fiyatının bu sebeple Ulusal Süt Konseyi'nin (USK) belirlediği 7 lira 50 kuruşluk referans fiyatın üzerine çıktığını iddia etti. Solakoğlu'nun öne sürdüğü maliyet artışını Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı Odatv'ye değerlendirdi.

TÜSEDAD tarafının süte zam gelmesini istediğini belirten Harun Çallı "Şöyle bir şey var, süt şu anki fiyatıyla ülkemizdeki ölçek ekonomisini de dikkate alırsak para kazanmaz, hububattaki gevşemeye bağlı olarak zarar da etmez." dedi. Üreticilerin daha çok kazanmasına yönelik açıklamalar yapan Çallı, "Başa baş bu, Ulusal Süt Konseyi'nde sütün referans fiyatını ilan ediyoruz biz tabii bu işi yapan kişilerin bu zahmetli bir iş olduğu için daha çok para kazanmasını isteriz" diye açıkladı.  

Süt için zam talebi! 

Çallı hükümetin de kendine göre enflasyonla mücadele planları olduğunu söyleyerek "Şu an süt sektörünün hiçbir tarafı para kazanmıyor desek yanlış olmaz. Üreten de satan da maalesef aynı sıkıntıyı çekiyor" diye belirtti.

Süte zam gelir mi sorusu üzerine Harun Çallı "Her gün konuşuyoruz bakanlıkla, zam yapılması için. Ankara'ya gidiyoruz görüşüyoruz izah ediyoruz maliyetleri ama bir tarih yok henüz. Üreticimiz gibi sanayicimiz de netleşmesini bekliyor" cevabını verdi.

NE OLMUŞTU?

Ulusal Süt Konseyi (USK) çiğ süt tavsiye fiyatının, 1 Ekim itibarıyla üreticinin eline litre başına net 7,50 Türk Lirası geçecek şekilde belirlenmesine karar vermişti.

Türkiye'de bir ilk! Anaokulu desteği geliyor! Tarih verildi...

Ziraat Bankası'ndan müjde! KPSS şartsız servis görevlisi, uzman ve müfettiş yardımcısı alıyor!

THY'den ucuz bilet kampanyası! İndirimi duyan 299 TL'lik bileti almaya koştu!


Geri Dön