19 / 05 / 2024

SVR Business İstanbul projesinde son durum ne?

SVR Business İstanbul projesinde son durum ne?

Vartaş adası olarak bilinen ama Rochell ile yapılan ortaklıkla beraber hisselerin büyük çoğunluğunun devredildiği iddia edilen adalarda son durum nedir?



SVR Business İstanbul ve İkinci Ada Son Durum ...

Fikirtepe Sanayi bölgesinde bulunan ve anlaşılan iki adadan birincisinde imzalar daha önceden yüzde yüz tamalanmış daha sonrasında boşaltım ve yıkım gerçekleştirilerek herhangi bir faaliyet olmadan beklemekte idi. Yaptığımız araştırmada SVR Business İstanbul projesi olarak adı geçen birinci adada iska ruhsatı alınarak fore kazıklama hafriyat çalışmalarının başladığını ve devam ettiğini tespit ettik.


Ruhsat alındı mı ?

www.FİKİRTEPEHABER.com olarak bakanlık yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, SVR Business İstanbul projesi henüz inşaat yapı ruhsatını almamış bulunmakta ama almaya en yakın olan adalardan birisi olarak bakanlıkta beklemektedir. 


Anadolu Yakası’nda Göztepe E-5 üzerinde hayata geçirilen Business İstanbul projesi, Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm bölgesinin de ilk ve tek ofis projesi olarak dikkat çekiyor. 


Ticari ve ofis kompleksi olarak planlanan ve 150 milyon dolarlık bir yatırım bedeli ile hayata geçirilen Business İstanbul projesi ne aşamada çalışmalar nasıl gidiyor? www.FİKİRTEPEHABER.com haber sitesi olarak sizler için araştırdık ve görüntüledik.

SVR Gayrimenkul Yatırım’ın Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çubukcu'nun daha önceden yaptığı açıklamalara göre, proje “Lokasyon nedeniyle çok fazla tercih edilen bir bölgede olması sebebiyle yerli ve yabancı firmaların ilgisini çekmekte. Çubukçu açıklamasında  20’şer katlı planlanan ofis projelerini kat kat sattıklarını da belirtmekte. Bir kat bin 500 metrekare büyüklüğünde. Çubukçunun medyaya yaptığı açıklamalara göre, Şu an 5 katın satışı tamamlanmış ve metrekare satış fiyatları 4 bin dolar seviyelerinde. Bu açıklama doğrultusunda satılan bir katın yaklaşık bedeli 6 milyon dolar civarında..! 


Çubukçunun açıklamalarına göre Dubaili, Amerikalı ve Rus yatırımcılar ile satışla ilgili görüşmeleri devam etmekte. 

Merkez konumu nedeniyle Fikirtepe bölgesindeki tüm projelerin cazibesi artıyor. Firma yetkililerinden aldığımız bilgiye göre Fikirtepe Business İstanbul projesini 2017 yılının ilk çeyreğinde tamamlamayı hedeflemekteler. 


SVR ikinci adasında boşaltım başlamış bulunmakta...

Vartaş Grup olarak anlaşılan, kurulan ortaklıklar ve yönetim çoğunluk devirleri iddiları sonrası SVR olarak devam edilen ikinci adada imzalar bitmiş durumda. İmzaları tamamlanan SVR firmasının sanayideki ikinci adasında boşaltmalar başlamış ve yaklaşık bir aydır devam etmekte. 


Firmanın vatandaşları kendi yazıhanalerine çağırarak imza almak istemesi karşısında bazı vatandaşların boşalt tebligatlarının noter aracılığı ile gönderilmemesinden dolayı boşaltımın ağır ilerlediği belirtilmekte.


FİKİRTEPEHABER.com' a özel olarak konuşan bazı vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda, ileride doğabilecek sıkıntılara karşı noterden gelmemiş bir boşalt tebligatından dolayı ileride mağdur olabileceklerini ve mahkemelerde haklarını arayamayacakları için böyle bir uygulamaya karşı çıktıklarını belirtmekteler.


SVR - Vartaş ikinci adasında boşaltılmış metruk binaların arasında tebligatların ulaşmamış olmasından dolayı evlerini boşaltamayan vatandaşlar büyük bir tedirginlik içerisinde yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktalar ve firmaya neden noter aracılığı ile boşalt tebligatlarını göndermediklerini sormaktalar.


Web: www.businist.com


Fikirtepe Haber 


Geri Dön