19 / 07 / 2024

Tacikistan, turizmi geliştirmek için 80 ülkeye vizeyi kaldırdı!

Tacikistan, turizmi geliştirmek için 80 ülkeye vizeyi kaldırdı!

Tacikistan Gençlik, Spor ve Turizm Devlet Komitesi Başkan Yardımcısı Laçin Fayzullayev, şu anda vizeyi kaldırmayı planladıkları 80 ülkenin vatandaşlarının sadeleştirilmiş şekilde Tacikistan'a girerken sınır kapılarında vize alabildiklerini söyledi...





Tacikistan, turizmi geliştirmek amacıyla 2016 yılına kadar 80 ülkeye tek taraflı olarak vize uygulamasını kaldırmayı planlıyor


Tacikistan Gençlik, Spor ve Turizm Devlet Komitesi Başkan Yardımcısı Laçin Fayzullayev, şu anda vizeyi kaldırmayı planladıkları 80 ülkenin vatandaşlarının sadeleştirilmiş şekilde Tacikistan'a girerken sınır kapılarında vize alabildiklerini söyledi.


Fayzullayev, devlet komitesinin ilgili devlet kurumlarıyla 80 ülke vatandaşları için vizeyi iptal etme konusunda hükümete sunulmak üzere teklif hazırladığını kaydetti. 


Geçen yıl ülkeyi 320 bin yabancının ziyaret ettiğini kaydeden Fayzullayev, ülkenin yıllık ortalama 1 milyon turisti kabul etme potansiyeli bulunduğunu ve bunun ülkeye yıllık getirisinin yaklaşık 500 milyon dolar olduğunu belirtti.


 Topraklarının yüzde 94'ü dağlık bölgelerden oluşan ve eski Sovyetler Birliği'ndeki en yüksek dağların bulunduğu Tacikistan'ı her sene binlerce dağcı ziyaret ediyor.


AA


Geri Dön