19 / 07 / 2024

tacikistan türkiye vize uygulaması

tacikistan türkiye vize uygulaması

Tacikistan Gençlik, Spor ve Turizm Devlet Komitesi Başkan Yardımcısı Laçin Fayzullayev, şu anda vizeyi kaldırmayı planladıkları 80 ülkenin vatandaşlarının sadeleştirilmiş şekilde Tacikistan'a girerken sınır kapılarında vize alabildiklerini söyledi...

Türkiye'nin kredi notunu yükseldi, Dr. İbrahim Can'dan paylaşım gecikmedi: Vize almak zor, ev sahibi olmak hayal!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Finansal Yönetim Danışmanı Dr. İbrahim Can durumun borsaya etkisinin beklendiğini belirterek, önemli detaylara değindi...

3 ülkenin Türkiye'den vize başvurularını durdurduğu iddiası...

Almanya, İspanya ve İtalya randevuların tamamen dolduğunu gerekçe göstererek, Türkiye'den yapılan vize başvurularını mayıs ayı sonuna kadar kapatma kararı aldığı iddia edildiği belirtildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat uyarısı! Döviz talebini yükseltti!

Merkez Bankası, Hazine karşı taraflı yani TL cinsi Kur Korumalı Mevduatları (KKM) vadesi geldiğinde dövize çevirip, ertesi gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) karşı taraflı yani döviz dönüşlü dövize dayalı Kur Korumalı Mevduat (KKM) yapan bankalara uyarıda bulundu.

Türkiye'den Polonya'ya vize muafiyeti! Resmi Gazete'de yayınlandı

Türkiye'den Polonya'ya vize muafiyeti getirildi. Söz konusu karar Resmi Gazete'nin 19 Nisan tarihli mükerrer sayısında yayınlandı.

Türkiye inşaat sektöründe önemli bir yere sahip!

Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon, basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar programında, "Türkiye inşaat sektöründe de önemli bir yere sahip." dedi.

Tacikistan yatırımda Türkiye deneyimlerinden yararlanacak!

Tacikistan, altından pamuğa, enerjiden tekstile, tarımdan inşaata kadar birçok alanda Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanmak istiyor.

Türkiye'den konut alan yabancıya vatandaşlık hakkı verilmeli!

"Türkiye'den konut alan yabancıya vatandaşlık verilsin" diyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Adam Türkiye'ye geliyor. 3-5 milyon dolarlık konut alıyor, biz 1 yıl vize veriyoruz. Böyle bir şey olmamalı" dedi.

Karadağ kapılarını Türkiye'den gelen turistlere açıyor!

İstanbul'dan uçakla sadece bir saat 15 dakika uzaklıktaki Karadağ kapılarını Türkiye'den gelen turistlere açıyor. Türk vatandaşlarından vize istenmeyen ülkede; güneş, kumsal, deniz, doğa, eğlence ve tarihin keyfini bir arada yaşayabilirsiniz

Hilti Türkiye 2014'te yüzde 35 büyüdü!

Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Moğolistan, Kırgızistan, Ermenistan, Gürcistan, Tacikistan, Moldova ve Kuzey Irak olmak üzere 10 ülkenin bağlı olduğu Hilti Türkiye, 2014'te yüzde 35 büyüme ile tarihinin en yüksek büyüme rakamına ulaştı.

Başaran Ulusoy: Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil!

AB ülkelerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamasını sürdürmesini eleştiren TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil, kimsenin vize koymaya hakkı yok" dedi

Başaran Ulusoy: Türkiye'ye kimsenin vize koymaya hakkı yok!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy: "Türkiye'ye kimsenin vize koymaya hakkı yok. Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil. Benim ülkem bir gün bize vize koyanlara elbette vize koyacak"

Çin-Türkiye hızlı tren projesi 150 milyar dolara mal olacak!

Çin'in en büyük lokomotif ve vagon üreticisi olan CSR'in başkanı Zhao Xiaoyang, Şincan'dan başlayacak 6000 kilometre uzunluğundaki hızlı tren hattının Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran ve Türkiye'ye uzanacağını kaydetti.

Çin'in hızlı treni Türkiye'ye kadar uzanacak!

Çin'in en büyük lokomotif ve vagon üreticisi olan CSR'in başkanı Zhao Xiaoyang, Şincan'dan başlayacak 6000 kilometre uzunluğundaki hızlı tren hattının Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran ve Türkiye'ye uzanacağını kaydetti.

tacikistan türkiye vize uygulaması Haberi

tacikistan türkiye vize uygulaması


Tacikistan, turizmi geliştirmek amacıyla 2016 yılına kadar 80 ülkeye tek taraflı olarak vize uygulamasını kaldırmayı planlıyor


Tacikistan Gençlik, Spor ve Turizm Devlet Komitesi Başkan Yardımcısı Laçin Fayzullayev, şu anda vizeyi kaldırmayı planladıkları 80 ülkenin vatandaşlarının sadeleştirilmiş şekilde Tacikistan'a girerken sınır kapılarında vize alabildiklerini söyledi.


Fayzullayev, devlet komitesinin ilgili devlet kurumlarıyla 80 ülke vatandaşları için vizeyi iptal etme konusunda hükümete sunulmak üzere teklif hazırladığını kaydetti. 


Geçen yıl ülkeyi 320 bin yabancının ziyaret ettiğini kaydeden Fayzullayev, ülkenin yıllık ortalama 1 milyon turisti kabul etme potansiyeli bulunduğunu ve bunun ülkeye yıllık getirisinin yaklaşık 500 milyon dolar olduğunu belirtti.


 Topraklarının yüzde 94'ü dağlık bölgelerden oluşan ve eski Sovyetler Birliği'ndeki en yüksek dağların bulunduğu Tacikistan'ı her sene binlerce dağcı ziyaret...