09 / 05 / 2024

Tadilatlarda izin zorunluluğu!

Tadilatlarda izin zorunluluğu!

Tadilatlarda izin zorunluluğu olduğunu biliyor musunuz? Yapınıza yaptıracağınız tadilat ve onarımlar kimi zaman izne tabi olabiliyor. Peki hangi durumlarda izin almak gerekiyor? İşte yanıtı...




Kimi tadilatlar için inşaat izni almak gerekirken kimi için bu izne gerek görülmüyor. Bazı yapılarda ruhsatlı dahi olsa tadilat yapılması yeniden bir ruhsat alma zorunluluğunu doğurabiliyor. Eğer tadilat ruhsatı alınmaz ise yapılan onarım ve değişiklikler kaçak sayılabiliyor. 


Tadilat yapılan yapıda herhangi bir değişiklik gerçekleşmezse, bu durumda ruhsat alınmasına gerek görülmüyor. Dolayısıyla yapı tadilatı için vergi, harç gibi masraflarla da karşılaşılmıyor. 


Hangi tadilatlar için ruhsat alınmıyor? 

Tadilatlarda izin zorunluluğu olduğunu ancak bazı tadilatların izne tabi olmadığını belirttik. Peki hangi tadilatlar için ruhsat almaya gerek yok? 


Derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisat tamirleri ile çatı onarımı ve kiremit aktarılması ve yönetmeliğe uygun olarak mahallin hususiyetine göre belediyelerce hazırlanacak imar yönetmeliklerinde belirtilecek taşıyıcı unsuru etkilemeyen diğer tadilatlar ve tamiratlar ruhsata tabi olmuyor. 





Geri Dön