20 / 05 / 2024

tadilat için inşaat izni

tadilat için inşaat izni

Tadilatlarda izin zorunluluğu olduğunu biliyor musunuz? Yapınıza yaptıracağınız tadilat ve onarımlar kimi zaman izne tabi olabiliyor. Peki hangi durumlarda izin almak gerekiyor? İşte yanıtı...

Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün geleceğini iyi görmüyor! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi” 2024 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektörünün geleceğine dair iyimserliğin henüz oluşmadığı belirtildi.

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

Kanada’dan Türkiye’den ithal ettiği inşaat demirine ilişkin geriye dönük vergi değerlendirme kararı!

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA), Temmuz 2021 ve Ağustos 2023 yılları arasındaki dönemde Türkiye’den ithal edilen inşaat demirine uygulanan vergilerin bazı hallerde geriye dönük olarak değerlendirilebileceğini duyurdu.

İnşaat sektörünün gözü Fiyat Farkı Kararnamesi’nde!

Kamu müteahhitleri yeni senenin ilk günlerinde TBMM’de görüşülecek Fiyat Farkı Kararnamesi’ne odaklandı. Kovid-19 salgınıyla girdi maliyetlerinin yüzde 200 yükseldiği inşaat sektörünün temsilcileri, tatmin edici bir kararname çıkmasını umut ediyor.

Ekim'de 5 inşaat şirketinin 996 milyon TL'lik borcu yapılandırıldı!

Ekim ayında İstanbul'daki 8 firma ile 1 milyar 45 milyon TL'lik yapılandırma gerçekleştirildi. Bu firmalardan 5'i inşaat sektöründen oldu. İnşaat şirketleri 996 milyon TL'lik borcu yapılandırdı.

2021'in ilk 7 ayında 3 bin 580 inşaat işletmesi açıldı!

Ocak-Temmuz arasında 3 bin 580 gerçek kişi inşaat işletmesi faaliyete girdi. Ayrıca, Ocak-Temmuz arasındaki süreçte kapanan firmalar değerlendirildiğinde; inşaat alanındaki firmalar ilk sırada yer aldı.

Rusya'da inşaat sektöründe maaşlar arttı!

Artan maaşlara karşı Rusya vatandaşlarının rağbet göstermediği inşaat sektöründe fiyatlar uçtu. İnşaat işçileri maaşları da 70 binden 80-90 bine çıktı.

İzzet Yıldızhan inşaat projeleriyle dikkat çekiyor!

Türkiye'nin sevilen şarkıcıları arasında yer alan İzzet Yıldızhan hayata geçirdiği inşaat projeleriyle de dikkat çekiyor.

Tekfen Holding'in Kazakistan'da tadilat ve inşaat işleri yapmak için anlaştı!

Tekfen Holding'in İstek Construction LLP şirketi Kazakistan'da NCOC firması ile, mevcut tesislerde tadilat-inşaat hizmetleri sağlanmasına yönelik 5 yıllık sözleşme imzaladı.

2020-2021 yıllarında istihdam eden inşaat mezunlarının sayısı TBMM'de!

Bakanlığın 2020-2021 yıllarında istihdam ettiği inşaat, makine, harita ve yapı denetimi önlisans mezunları meclis gündemine taşındı. MHP'li Kaşıkçı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gaziantep'te iskeleden düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Gaziantep'te bir inşaatta çalışan Ali Çiftçi isimli inşaat işçisi tadilat için çıktığı binanın 5'inci katındaki iskeleden düşerek hayatını kaybetti.

İnşaat sektöründe istihdam arttı! 

İş gücü istatistikleriyle ilgili konuşan Anadolu Ajansı Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, inşaat sektöründe istihdamın arttığını dile getirdi. 

Kırklareli Valiliği: İnşaat işçileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak!

Kırklareli Valiliği, İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri sebebiyle Türkiye genelinde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından inşaat işçilerinin muaf tutulacağını açıkladı.

tadilat için inşaat izni Haberi

tadilat için inşaat izni


Kimi tadilatlar için inşaat izni almak gerekirken kimi için bu izne gerek görülmüyor. Bazı yapılarda ruhsatlı dahi olsa tadilat yapılması yeniden bir ruhsat alma zorunluluğunu doğurabiliyor. Eğer tadilat ruhsatı alınmaz ise yapılan onarım ve değişiklikler kaçak sayılabiliyor. 


Tadilat yapılan yapıda herhangi bir değişiklik gerçekleşmezse, bu durumda ruhsat alınmasına gerek görülmüyor. Dolayısıyla yapı tadilatı için vergi, harç gibi masraflarla da karşılaşılmıyor. 


Hangi tadilatlar için ruhsat alınmıyor? 

Tadilatlarda izin zorunluluğu olduğunu ancak bazı tadilatların izne tabi olmadığını belirttik. Peki hangi tadilatlar için ruhsat almaya gerek yok? 


Derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisat tamirleri ile çatı onarımı ve kiremit aktarılması ve yönetmeliğe uygun olarak mahallin hususiyetine göre belediyelerce hazırlanacak imar yönetmeliklerinde belirtilecek taşıyıcı unsuru...