10 / 05 / 2024

Tadım, TOKİ'nin Maltepe'deki arsalarını satın aldı!

Tadım, TOKİ'nin Maltepe'deki arsalarını satın aldı!

Gıda sektörünün 3. büyük ismi gayrimenkul sektörüne adım attı.



Ülker ve Kiler'den sonra Tadım, gayrimenkul sektörüne Maltepe'den giriş yapıyor

TOKİ'nin Maltepe'deki arsalarını Tadım Kuruyemişleri'nin patronu İsmet Tekinalp satın aldı. Böylece Tadım Kuruyemişleri, Ülker ve Kiler'in ardından gayrimenkul sektörüne adım atan 3. büyük gıda şirketi oldu.
TOKİ'nin Ataköy arsaları ile birlikte satışa çıkardığı Maltepe'deki 7 bin 740, 7 bin 669 ve 5 bin 777 metrekarelik arsaları satın alanlar belli oldu.

Toplamda 16 bin 410 metrekare alanlı iki  arsayı 30 milyon 450 bin TL ödeyen Tekinalp aldı. Üçüncü arsayı ise Giray Yapı ve Somal Saç satın aldı.

300 konut yapabilecek
Maltepe-Kartal sınırında bulunan arsa konut ve ticaret imarlı. Alptekin, arsaya yaklaşık 300 konut ve dükkan yapabilecek. Maltepe Carrefour'a komşu olan bölge son yıllarda İstanbul'un en hızlı gelişen lokasyonlarından birisi. Aynı lokasyonda Yapı Merkezi'nin iştiraki Yapı Konut Teknosa'nın eski genel merkezinde ve Özkartallar ise İller Bankası'ndan aldığı arsa üzerinde proje geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

GIDANIN HANGİ DEVLERİ SEKTÖRE NASIL GİRMİŞTİ?
Ülker: Bisküvi ve çikolatının ünlü markası Ülker'in sahibi olan Yıldız Holding, 1990'lı yıllardan itibaren İstanbul'un gelişme bölgelerinde çok ciddi arazi topladı. Sağlam İnşaat ve Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı kurarak emlak işine yoğunlaşan Ülker Grubu, ikisi Göcek'te birisi İstanbul'da olmak üzere toplam 3 marinanın da sahibi. Ayrıca Levent Loft'ta da yüzde 50 oranında hissedar.

Kiler: Gıda zincir marketi sahibi olan Kiler Grubu son yıllarda emlak ve konuta fokuslanan bir diğer gıdacı. Levent'te şimdilik İstanbul'un en yüksek binası Saphire'i inşa eden grubun Beylikdüzü'ndeki Çınarevler projesinin satışları devam ediyor. Grup, gelecek yıllarda inşaat alanındaki çalışmalarını kendilesine ait arsalar üzerinde sürdürecek.
Milliyet/Tebernüş Kireçci


Geri Dön