28 / 04 / 2024

Tahincioğlu, Emlak Konut GYO'nun İstinye arazisini aldı!

Tahincioğlu, Emlak Konut GYO'nun İstinye arazisini aldı!

Emlak Konut GYO'nun istinye arazisinde ortaya çıkan 3.7 milyar liralık rekor fiyatı değerlendiren Murat Kurum, "Bu ihale ekonomiye güvenin bir göstergesidir" dedi.



Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olan Emlak Konut GYO'nun satın aldığı "İstanbul Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinde 3 milyar 672 milyon liralık rekor bir fiyat ortaya çıktı, ihaleyi en yüksek teklifi veren Tahincioğlu -Tahincioğlu Yapı İnşaat -Nida İnşaat İş Ortaklığı kazandı. 


BİR CEVAP OLDU 


İhaledeki rekor fiyatı değerlendiren Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Mevcut imar planlan çerçevesinde proje geliştirilecek. 50 dönümlük şehrin merkezinde bir yeşil alanın yanı sıra okul inşaatı da yapılacak" dedi. Emlak Konut'un en yüksek arsa geliri ihalesi olduğunun altım çizen Kurum, "Bu ihale istikrara ve ülke ekonomisine olan güvenin en önemli „ göstergesidir" - diye konuştu. 

Ortaya çıkan rakamın gayrimenkul sektörü ve ülke adına çok önemli olduğuna değinen Murat Kurum, "Türkiye ekonomisi açısından 'Yatırım yapılmıyor' diyenlere bir cevap gibi oldu. Ülke ve Emlak Konut'a olan güveni net bir şeküde ortaya koyuyor" dedi. 


Devletin kasasına 10 milyar lira 


Maliye Bakanlığı verilerinden derlediği bilgiye göre, devletin kasasına 2010-2014 yıllarında çeşitli emlak işlemlerinden toplam 10 milyar 599 milyon lira girdi. 

Geçen yılın sonu itibarıyla kamunun, 246 milyar metrekare yüzölçümüne sahip yaklaşık 4 milyon taşınmazı bulunuyor. Söz konusu taşınmazların miktar ve yüzölçümü itibarıyla yüzde 90'ından fazlasını Hazine adına tescilli olanlar oluşturuyor. 


Devletin 2010 yılında 1 milyar 266 milyon lira olan emlak geliri, 2011'de milyar 499 milyon ^ liraya yükseldi. 


Söz konusu tutar, 2012'de 1 milyar 455 milyon lira, 2013'te ise rekor düzeyde artışla 3 milyar 118 milyon liraya ulaştı. Geçen yıl ise 3 müyar 261 milyon liralık emlak geliri elde edildi. Böylece, devletin son 5 yıllık dönemde milli emlak gelirlerinde yüzde 157 artış gerçekleşti. 


Takvim


Geri Dön