28 / 04 / 2024

Tahir Tellioğlu: İnşaat sektörü lobicilik kıskacında!

Tahir Tellioğlu: İnşaat sektörü lobicilik kıskacında!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "İnşaat sektörünün kurtuluşu, alanın statükocu lobilerinden kurtulmasıyla mümkün olacaktır." dedi..



İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "İnşaat sektörünün kurtuluşu, alanın statükocu lobilerinden kurtulmasıyla mümkün olacaktır. Hükümet sektörün temsilcilerini değil statükocuları dinlemeye devam ederse bedeli ekonomiye ağır olacaktır" ifadesini kullandı. 


Tellioğlu. inşaat ve müteahhitlik sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu belirterek. 

"Türkiye ekonomisinin lokomotifinin arızalarını gidermezseniz, inşaat sektörü vagonlarımızı taşıyamaz, bu da ekonomimizi büyümeden küçülmeye sürükleyen tetikleyici sebep olur" değerlendirmesinde bulundu. 

Tellioğlu. şunları kaydetti: "Ekonomik istikrarın, 250 alt sektörü besleyen, yıllık 180 milyar lira yatırım payı olan inşaat sektöründen geçtiğini bilmeyenler Türkiye'de ekonomiyi de bilmiyor demektir. Türkiye ekonomisinin en riskli alanı faiz ve döviz politikasındaki olumsuz yansımanın ilk tezahürü inşaat sektörünü yavaşlatarak durdurması oluyor. Anadolu'daki müteahhitlik sektörü dış ve iç mali baskılara karşı dayanıklılığını bu şekilde sürdüremez. İnşaat sektörünün kurtuluşu alanın statükocu lobilerinden kurtulmasıyla mümkün olacaktır. Hükümet sektörün reel temsilcilerini değil statükocuları dinlemeye devam ederse bedeli ekonomiye ağır olacaktır." 


Ankara Başkent


Geri Dön