28 / 04 / 2024

Tahir Tellioğlu TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı oldu!

Tahir Tellioğlu TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı oldu!

TOBB Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclisi, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Necdet Özer'in başkanlığında, sektörün gündemindeki konulan görüşmek ve Meclis Başkan ile Yardımcılarını seçmek için TOBB'da toplandı.



Seçimli meclis toplantısında meclis oy birliği ile; Tahir TELLİOĞLU, TOBB Türkiye İnşaat Müteahhitleri meclis başkanlığına, Ali AYDIN ve Necip NASIR Başkan Yardımcılığına ve Alaattin ÇAKIR genel Koordinatörlük görevlerine seçilmiştir. TOBB inşaat Sektör Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu yaptığı meclis konuşmasında; sektörün ihtiyaçlarını karşılamak adına yapmayı planladıkları çalışmalar için kendilerine bu fırsatı ve iş birliğini sağlayarak verdikleri desteklerinden dolayı TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Necdet Özer'e teşekkürlerini dile getirerek sözlerine başladı. Telioğlu konuşmasında; sektör olarak bir bütünlük içerisinde hareket edilmesi gerektiğini, beraberlikten güç doğacağını vurgulayarak, Kamu ve Özel sektör müteahhitleri olarak sorunlarının bir bütün olarak değerlendirilmesini ve bu bağlamda Müteahhitlik Anayasası sayılacak Hizmet kanununun da çalışma usul ve esaslarının bir an önce düzenlenerek TOBB, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve IMKON olarak hazırlanan yasa tasarısının bir an önce çıkartılmasına vurgu yaptı. 


TOBB çatısı altında sigortacılık modeli gibi icracı bir yapıyla, kendi sektörünün kurallarını koyan, denetleyen ve TOBB bünyesinde çalışma usul ve esasları açısından yasal dayanağı olan bağımsız bir yapıya sahip olmak istediklerini belirten Tellioğlu, ayrıca, Müteahhitlerin meslek yasasının bulunmayışından kaynaklanan sıkıntıların hat safhaya ulaştığını söyledi. 

Sektörün nitelikli eleman konusunda sıkıntı çektiğini ifade eden Tellioğlu; bununla ilgili sektör çalışanlarının eğitilmesi ile ilgili MYK ve TÜRKAK tarafından Akredite edilmek üzere kendi kontrollerinde çalışma yürüttüklerini, çalışanlara sertifika verebilecek nitelikte yapı oluşturduklarını ifade etti. 


Tellioğlu; Türkiye'de İş ve İş Güvenliğini oluşturmayı hedeflediklerini ve sektörün bu anlamda daha hızlı hedeflerine ulaşacağına inandıklarını ifade etti. 


Sektör sorunlarının çözülmesi için Sayın Başbakan ve TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na bilgi verdiklerini paylaşan Tellioğlu, VIII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası'nda sektörün sunacağı sorun ve çözüm önerilerinin hızlıca güncellenmesi ve TOBB Müteahhitlik Meclis üyelerinden sektörel görüşlerini, en geç 20 Mart'a kadar meclis başkanlığına iletilmesi hususu vurgulandı. Konya Müteahhitler Birliğinde katıldı toplantıda Meclis Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi Toplantı, bir sonraki meclis toplantısının Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilmesine karar verilerek, meclis üyelerini yeni dönemdeki dilek ve temennileri ile sona erdi. 


Yeni Meram


Geri Dön