Kira

Tahliye taahhüdü meselesinde kritik ayrıntı! Mutlaka kiraya veren tarafından açılmalı!

Avukat Tarık Çakmak, sosyal medya hesabından, tahliye taahhüdü sebepli tahliye davasının mutlaka kiraya veren tarafından açılması gerektiğini söyledi.

Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren kira tahliye taahhütnamasinde kritik ayrntıya dikkat çekti.  Avukat Tarık Çakmak, sosyal medya hesabından, tahliye taahhüdü sebepli tahliye davasının mutlaka kiraya veren tarafından açılması gerektiğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Av.Tarık Çakmak @avtarikcakmak

TAHLİYE  TAAHHÜDÜ MESELESİ

Tahliye taahhüdü sebepli tahliye davasının mutlaka kiraya veren tarafından açılması gerekir. Ancak yeni malik, önceki malikin halefi olarak eski malik zamanında verilmiş taahhüde dayanarak dava açabilir.

Yargıtay 3. HD
2018/3080 E
2018/6171 K

TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ NEDİR?

Tahliye taahhütnamesi, kiracının kiralananı belirli bir tarihte boşaltacağına dair yazılı irade beyanıdır. Türk Borçlar Kanunu’nun 352. Maddesinde düzenlenmiştir.

İlgili maddeye göre “Kiracı, kiralananın teslim edilmesinden sonra, kiraya verene karşı, kiralananı belli bir tarihte boşaltmayı yazılı olarak üstlendiği hâlde boşaltmamışsa kiraya veren, kira sözleşmesini bu tarihten başlayarak bir ay içinde icraya başvurmak veya dava açmak suretiyle sona erdirebilir.”

Görüldüğü üzere kiracıdan tahliye taahhütnamesi alan kiraya veren, tahliye taahhüdü üzerinde yazılı tarihte kiralanan boşaltılmadığı taktirde yasal yollara başvurarak kiralananın tahliyesini sağlayabilecek.

Kiracılara kara haber: Kira bedelleri artmaya devam edecek!

Kentsel dönüşümde büyük adım! Kredi ve kira yardımı ön planda! Ayrıntılar belli oldu!