05 / 05 / 2024

Tahminleri nokta atışı olan ekonomist Selçuk Geçer doların 20 lirayı aşacağı tarihi açıkladı! Burada durursa dua edin

Tahminleri nokta atışı olan ekonomist Selçuk Geçer doların 20 lirayı aşacağı tarihi açıkladı! Burada durursa dua edin

Dolarda Mayıs ayının son günlerinde başlayan yükseliş Haziran ayının ilk günlerinde de devam ediyor. Dolar tahminleriyle gündeme gelen ekonomist Selçuk Geçer dolarda görülecek yeni zirve için tarih verdi.



“TÜRKİYE’NİN İŞİ ZORLAŞIYOR, SIKINTILAR BÜYÜYECEK”

“Türkiye açık ara dünyanın en riskli ülkesiyiz. Kurla faiz arasındaki bağı koparttık” diyen Geçer, “Faizin gücü dışarı atmış olduk. Cepte para kalmayınca doların yükselişini izliyoruz. Dolar neden yükselecek? Amerika'ya para kaçışı devam ederse hareketliliği daha da sertleştirecek. Süper Bono ile engellemekte mümkün olmayacak. Dolar 14'ten yükselmeye başladı. Neden 12'de tutamadı. Gücü bir yere kadar. Türkiye'nin işi önümüzdeki günlerde daha da zorlaşacak. Sıkıntılar daha da büyüyecek. Bu hareketlilik kaçışı hızlandırıp doları yükseltecek” şeklinde konuştu.

Dolarla ilgili 3 senaryoyu açıklayan Geçer şunları kaydetti:"Amerika'da faiz artırımı az olursa dolar yükselir, bizimkilerde makro ekonomik kırılganlıkları artırmazlarsa dolar yıl sonunda 25 liraya çıkar. Büyük ihtimalle 17'yi aşar sonra 20 sonra adıma adım 25 liranın üzerine çıkar. 25-20 arasında durur. Diğer senaryo ABD ve Avrupa agresifleşmeye aynı zamanda petrol fiyatlarının yükselmesiyle bizim de bütçe açıklarımızın artmasıyla enflasyon faiz makası açılır bir bakarsınız dolar 1 haftada 20'yi bulmuş yıl sonunda 35-40 aralığına yerleştiğini görmüş oluruz. 3 . senaryo ise bizi 3 haneli dolar rakamlarına gidebiliriz. Ben dolar 12 olacak dediğim de bana küfür etmişlerdi. Çok kişi özür diliyor benden. Faiz artırımı piyasaları çökertir, şirketleri batırır "

Tahminleri nokta atışı olan ekonomist Selçuk Geçer doların 20 lirayı aşacağı tarihi açıkladı! Burada durursa dua edin

EDİTÖR NOTU: Bu haber 2 Haziran 2022 tarihinde saat 02.36’da yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 16,40 Türk Lirası, euro 17,50 Türk Lirası, altının gramı ise 973 Türk Lirası değerinde.

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın ve doların Haziran ayında kaç liraya yükseleceğini açıkladı! Yatırımcılar dikkat

Milyonların merakla beklediği 3600 ek göstergeye nokta koyuldu! Hangi memurlar kapsama alındı? Maaşlar ne kadar artacak?

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl kötü haberi verdi! Eğer bundan vazgeçerlerse doğalgaza gelecek zammı düşünemiyorum

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön