29 / 04 / 2024

Tahsin Bakırtaş "Sakın satmayın" dedi, dolar için tarih verdi

Tahsin Bakırtaş

Ekonomist Prof. Dr. Tahsin Bakırtaş, elinde döviz bulunduranları satmamaları konusunda uyardı ve doların yükselişe geçeceği tarihi açıkladı.



BDDK'nın kredilerle ilgili hamlesinin ardından dolar 16.43 TL seviyelerine kadar çekilmişti. Vatandaşlar doların akıbetini merak ederken, Yeniçağ TV'nin konuğu olan ekonomist Prof. Dr. Tahsin Bakırtaş konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2 hafta içerisinde yine 17 TL seviyelerini aşacağını savunan Tahsin Bakırtaş, asgari ücrete de yüzde 40 oranında zam yapılması gerektiğini savundu.

Bakırtaş'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

"Kurların yönünün yukarı doğru olması kaçınılmazdır. Çünkü size para akışı olmıuyor. Para akışı olmadığında dışardan para akışı bulamazsanız döviz yükselir. Ben Türkiye ekonomisindeki asıl çalkantının kasım ayında olacağını düşünüyorum. Ben 2021 yılında da söyledim üzerime çok saldırdılar.

Tahsin Bakırtaş "Sakın satmayın" dedi, dolar için tarih verdi

Elinde döviz olan, dövizini satmasın. Küçük yatırımcıyı panikletip döviz sattırmaya çalışıyorlar. Ben de uyarıyorum ve ‘Dövizinizi satmayın’ diyorum. Enflasyon çok önemli bir olgu. Ilımlı enflasyon ortamında Merkez bankaları diledikleri gibi hareket eder. Ben çok açık söylüyorum dolar 2 hafta içerisinde 17 TL’nin üzerine yeniden çıkar."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön