01 / 06 / 2024

Taksi plakası fiyatları yükseldi! İşte 2023 yılı plaka satış ve kira fiyatları

Taksi plakası fiyatları yükseldi! İşte 2023 yılı plaka satış ve kira fiyatları

Bir dönemin çok popüler yatırım aracı olan taksi plakalarına zam geldi ancak plaka sahipleri yeni rakamları yetersiz buluyor. İşte plaka fiyatları ve kira bedelleri...



Taksi ücret tarifesine yapılan zam kararı öncesi ortalama 5 milyon 350 bin lira olan plaka satış bedeli, zam kararının ardından 6 milyon 350 bin liraya yükseldi. Taksi plakası kiralama bedeli ise ortalama 12 bin liradan 16 bin liraya yükseldi.

Plaka satışı yapan galericiler ve plaka sahipleri, yaklaşık 1 milyon liralık artışı yeterli bulmuyor. Bağcılar Otocenter Yönetim Kurulu Başkanvekili Coşkun Çağlayan, UKOME kararıyla taksimetrelerde alınan zam kararının piyasayı etkilediğini belirterek plaka fiyatlarına yüzde 20 zam geldiğini ve 5 milyon 350 bin lira civarındaki plakayı 6 milyon 350 bin liraya çıkardığını söyledi. Plakaların kiralama bedellerinin ise 16 bin liraya yükseldiğini, kiralık plaka taleplerinin daha yoğun olduğunu belirten Çağlayan, önümüzdeki aylarda yaklaşık 2 bin taksinin piyasaya gireceğini kaydetti. 2022 başında taksi plakalarında satış fiyatlarının 3 milyon 250 bin lira civarında olduğunu kaydeden Çağlayan, bir dairenin 4 milyon lira civarında olmasından dolayı taksi plakasının bu değerde olmasının normal olduğunu savundu.

PLAKA SAHİPLERİ YETERSİZ BULDU

Taksi plakası sahibi Zülfikar Aslan ise plakların değerini yeterli bulmadığını kaydetti. Aslan, "Ben plakamı aldığım zaman 10 tane daire alınabiliyordu. Şimdi benim plakam bir tane daire almıyor. Ben 6 milyon değeri doğru bulmuyorum çünkü çok ucuz" ifadesini kullandı.

Bir başka taksi plakası sahibi Anıl Özcan ise plaka değerinin 6 milyon liraya yükselmesinin normal olduğunu belirterek yeni taksi tarifesinin ise yetersiz olduğunu savundu.

Taksi plakası kiralayarak çalışan Tamer Ökten ise kiralamanın mantıklı olmadığını, kendisinin 12 bin 500 lira ödediğini, sözleşmesi bitenlere 17 bin lira fiyat verildiğini kaydetti. Ökten, kiraların karşılanamadığını belirtti. (DHA)

 

3 kamu bankasından kredi yağacak! Hazırlıklar başladı

Kadınların ve gençlerin ilgisi arttı! 50 bin lirası 100 bin lirası olan borsaya yatırdı!

Emekli maaşında beklenen zam oranı ne? Ekonomistler başka emekliler başka tahmin etti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön