19 / 05 / 2024

Taksi Tarifelerine Zam Geldi mi? 2023 Temmuz İtibariyle Taksi Fiyatları Ne Durumda?

Taksi Tarifelerine Zam Geldi mi? 2023 Temmuz İtibariyle Taksi Fiyatları Ne Durumda?

Taksi tarifelerine de zam gelmesi bekleniyor. Temmuz ayında yapılan zam furyası devam ederken taksiciler de zam talebinde bulundu. Bu talebin çok pahalı bulunması vatandaşların tepkisine neden oldu. Bu zamlarla taksiye binmek artık ultra lüks olacak. İşte 2023 Temmuz itibariyle taksi zamları…



Taksi Tarifelerine Zam Geldi mi? 2023 Temmuz İtibariyle Taksi Fiyatları Ne Durumda?

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun paylaştığı yazıda taksimetre tarifelerinde en son zammın 27 Aralık 2022 yapıldığı ifade edildi. 2023 yılında taksi piyasasında bazı malzeme, ekipman ve sosyal güvenlik prim artışlarının yüzde 100'den zamlanıldığı da belirtildi. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak taksi tarifelerinin fiyatlarına da güncelleme yapılması bekleniyor. Aksi durumda taksicilerin, ekonomik olarak olumsuz etkileneceği düşünülüyor.  Ayrıca yükselen otomobil fiyatları nedeniyle araç yenilemenin zorluğu da belirtilerek zam talebi gerekçesi olarak ifade edildi. 

Güncel taksimetre fiyatları 

27 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan UKOME toplantısında taksi zam talepleri ele alınacak. Yapılan en sonki zamlarda indi bindi ücreti yüzde 42 oranında artmıştı. Taksimetre açılış ücreti ise 12,65 TL olmuştu. Km başı ücret ise 8,51 olarak vatandaşlara duyuruldu. İndi bindi ücreti bu zamla birlikte 40 TL’ye yükseldi.

BiTaksi’den yeni hizmet: İstanbul’da 'Büyük Taksi' dönemi başladı!

Taksi ücretlerine tamı tamına yüzde 100 zam yapıldı! Minibüs ücretlerine de zam geliyor!

Milyonlarca taksi kullanıcısına kötü haber! Fiyatlar yine değişti

 


Geri Dön