28 / 04 / 2024

Taksim Cumhuriyet Camii projesi 3. uluslararası ödülünü kazandı!

Taksim Cumhuriyet Camii projesi 3. uluslararası ödülünü kazandı!

Taksim Camii Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Mimar Ahmet Vefik Alp'a hazırlatılan ‘Taksim Cumhuriyet Camii’ Projesi 3. Uluslararası Ödülünü kazandı. Bazı revizyonlar tamamlanarak Taksim Camii Kültür ve Sanat Vakfı’na sunuldu...




Taksim Camii Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Mimar Ahmet Vefik Alp'a hazırlatılan ‘Taksim Cumhuriyet Camii’ Projesi 3. Uluslararası Ödülünü kazandı.

Resimden heykele, mimariden fotoğrafa, modadan reklama 20 kadar dalda ‘Yaratıcılık’ ödülü veren LICC London International Creative Competition 2012 yılı için seçici kurul kararlarını açıkladı. Mimari Tasarım dalında ‘Taksim Cumhuriyet Camii’ Projesi finale kalan (kısa liste/shortlist) sekiz proje arasına girdi. Türkiye, Avusturalya, Ingiltere, Kanada (3), ABD (2) li finalistlerden İngiliz Mimar Weston Williamson’ un London Paddington Metro/Tren İstasyonu projesi mimari tasarım dalında ipi göğüsledi. Ilk sekizde tanınmış mimarlar İngiliz Sir Norman Foster ve ABD li Arthur Dyson da yer alıyordu.


Türk tasarımcılar Ahmet Özgünel ‘Enstallasyon’ dalında, Serhat Koçak ‘Resim’ dalında ve Emrah Yücel de ‘Grafik’ dalında kısa liste ye seçildiler. Emrah Yücel THY için hazırladığı dört adet ‘Be Our Guest’ (konuğumuz olun) tasarımıyla reklam dalında 1.ciliği göğüsledi.


20 kişilik uluslararası Jüride Londra dan ünlü Mimar Zaha Hadid ile çalışan meslekdaşımız Mimar Saffet Kaya Bekiroğlu da bulunuyordu. 2013 Ödül töreni Eylül ayında yapılacak olan London Design Festival ‘Londra Tasarım Festivali’ sırasında gerçekleşecek. 2 yılda bir tekrarlanan ödül programında ayrıca ‘Yılın Sanatçısı’ ve Yılın Yeteneği’ ödülleri tören sırasında açıklanarak veriliyor


‘Taksim Cumhuriyet Camii’ Projesi 2012 yılı Mayıs ayında UIA Union Internationale des Architectes / Uluslararası Mimarlar Birliği 1. Ödülü’nü ve bu yıl Mayıs ayında da IDA International Design Awards / Uluslararası Tasarım Ödüllerinde mimarlık dalında 2.lik Ödülü nü kazanmıştı. Projede yapılan bazı revizyonlar tamamlanarak Taksim Camii Kültür ve Sanat Vakfı’na sunuldu. Geçen ay New York Times ve International Herald Tribune gazeteleri Gezi olayları bağlamında projeyi tanıtmış ve Alp’in açıklamalarına yer vermişti.





Geri Dön