28 / 04 / 2024

Talas Belediyesi'nden Kuruköprü'ye yeni park, meydan ve ilkokul!

Talas Belediyesi'nden Kuruköprü'ye yeni park, meydan ve ilkokul!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu Kuruköprü vatandaşları ile bir araya geldi. Başkan Palancıoğlu, " Kuruköprü'ye yeni bir park, meydan ve ilkokul yapacağız" dedi..



Yeni mahallelerde bina yapmak isteyenleri uyaran Başkan Palancıoğlu, "Kaçak yapılaşma yapmayın. Yapacağınız her iş için bize bilgi verin. Yeni ev yapacak vatandaşlarımız için köyden mahalleye dönüşen yerleşim sınırları genişletildi. Mimarsinan tarafından özellikle Malatya yolunun buradan geçmesi ve buraların sağlam zemin üzerinde oturması planlama açısından avantajlı. İnşallah böylelikle Başakpınar ve Kuruköprü’de gelişecek.” diye ifade etti.


Yukarı mahallelerde vatandaşların işini kolaylaştırmak için 5 tipte farklı bina projesi hazırladıklarını ifade eden Başkan Palancıoğlu, “Şuanda kaçak yapılarla ilgili tespit aşamasındayız. Kırsal kesimlerin yapılaşmasının önünü açmak için 5 tip farklı bina projesi hazırlatıyoruz. Yani siz plan ve projeye masraf etmeyeceksiniz. Yapılacak olan hizmetler sizler için. O projeleri yaptığınız takdirde maliyet yüzde 50 düşmüş olacak. Buranın avantajı ise bazı yerlerin planlı olması. Dolayısıyla o imar planına uygun 5 tipte projeden bir tanesini seçerek yapılaşma imkanı olacak. Aynı zamanda ilkbaharla birlikte meydanı düzenleyeceğiz ve çocuk parkını yoğun trafiğin olduğu yerden daha sakin bir alana taşıyacağız. Yeşil alan ve mevcut  futbol sahasını yeniden düzenleyeceğiz. Yapacağımız olan ilkokulunda temelini inşallah kısa zamanda atacağız.” dedi.


Başkan Palancıoğlu, yapılacak yeni imar planı ve yeni projelerle birlikte Kuruköprü’nün daha da büyüyüp gelişeceğini sözlerine ekledi.


Kayseri Haber


Geri Dön