06 / 05 / 2024

Tamer Özyurt: Konut alıcıları 0 faiz oranını yemiyor!

Tamer Özyurt: Konut alıcıları 0 faiz oranını yemiyor!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt sektörle ilgili açıklamalar yaptı. Özyurt; "Konut alıcıları 0 faiz oranını yemiyor" dedi




Özyurtlar Holding'in Esenyurt Doğan Araslı Bulvarı Merkez Caddesi üzerinde hayata geçirdiği Meydan Ardıçlı'da ön satışlar başladı. Meydan Ardıçlı projesini, Bahaş Holding iş birliğiyle gerçekleştireceklerini söyleyen Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt sektörle ve gelecek yatırımlarıyla ilgili açıklamalar yaptı.


Yabancı yatırımcılarla ortak olabiliriz

Qatarlı ve Suudi Arabistanlı yatırımcılarda iş birliği yapabileceklerini belirten Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt; "15 Temmuz travması çok ağır bir travma, o dönemde piyasalar çok kan kaybetti, biz de ne yapabiliriz diye düşündük. Ya işleri yavaşlatacaktık ya da bitmeye yakın projelere hız verecektik. Biz bitmeye yakın projelere hız verdik ve projelerimizi bitirdik" dedi.


Reina katliamı sektöre kan kaybettirdi

Yılbaşı gecesi yaşanan Reina katliamının sektöre kan kaybettirdiğini belirten Tamer Özyurt; "Yılbaşından sonra satışlarda donma oldu, biz ümidimizi kaybetmedik, ciddi yatırımlar yaptık. Yabancı yatırımcı konut alırken ben bu ülkeye yerleşeceğim diye almıyor, Arap yatırımcılarda Türkiye sempatisi var, bu konut almalarında çok etkili" dedi.


Alıcılar 0 faiz oranını yemiyor

Konut alıcılarının artık bilinçlenmeye başladığını söyleyen Tamer Özyurt, artık alıcıların 0 faiz oranlı satışları yemediğini, fiyatları sorguladığını söyledi. Özyurt şu açıklamaları yaptı, "Firmaların bu silahı kullanması vatandaşları bilinçlendirdi, biz pazarlamada eskiye döndük, nakit fiyatla çıkıp ne kadar borç kalıyorsa onu vadelendiriyoruz" 


İnsanlar lüksten uzaklaşıyor

İnsanların artık paranın kıymetini anladığını ve lüksten uzaklaştığını belirten Tamer Özyurt, ""Metrekaresi 10 bin, 20 bin, 30 bin TL'ye konut alacak insan sayısı sınırlı. Bizim sektörde doğru projeler satıyor, çok üretmek az kazanmak gerekiyor. Eğer doğru rakamla çıkarsanız Türkiye'de her zaman iş var.  Bizim markamıza ucuz konutçu damgası yapışmıştı, biz de bunun üzerine A ve B grubuna özel projeler ürettik." dedi.


Elimizde 5-6 yıllık arsa stokumuz var

Esenyurt'ta 5-6 yıllık arsa stokları olduğunu söyleyen Özyurt, Yeni projeler üretmeye devam edeceğiz, Esenyurt bize yapıştı, biz de Esenyurt'a." dedi. Yabancıya satışta hedeflerinin yüzde 50 olduğunu belirten Özyurt 2017 ciro hedeflerinin 250 milyon dolar olduğunu da sözlerine ekledi.


Arnavutköy coşacak

İstanbul'un kuzeye doğru büyüdüğünü ve Üçüncü Köprü'nün insanlara uzak gelmeyeceğini dile getiren Tamer Özyurt, Arnavutköy'ün önümüzdeki 5 yıl sonunda coşacağını söyledi.


Yabancıya vatandaşlıkta doğru rakam 1 milyon TL

Son olarak yabancıya konut satışını değerlendiren Özyurt, vatandaşlık için belirtilen rakamın dolar yerine TL olması gerektiğini söyledi. Rakamın yüksek olduğunu belirten Özyurt şu açıklamayı yaptı; "Doğru rakam 1 milyon TL'dir. Eğer bu belirlenen rakam 1 milyon TL olsaydı, amacına ulaşırdı"



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön