29 / 04 / 2024

Tanju Zarkan antik ağaç masa ve mobilyada dünya markası oldu!

Tanju Zarkan antik ağaç masa ve mobilyada dünya markası oldu!

Restaurant, hotel ve yaşam mekanlarında, antik ağaç kullanımında sanatı ile bir çığır açan Tanju Zarkan, dünyanın bir çok yerinde kurduğu STEAK HOUSE mekanları ve satın aldığı büyük ve yaşlı ağaçlarla tanınıyor.



Restaurant, hotel ve yaşam mekanlarında, antik ağaç kullanımında sanatı ile bir çığır açan Tanju Zarkan, sadece ülkemizde değil dünyanın bir çok yerinde kurduğu STEAK HOUSE mekanları ve satın aldığı büyük ve yaşlı ağaçlarla tanınıyor. 


Tanju Zarkan hayatını sanatına adamış, modern bir iş adamı, iyi bir aile reisi, başarılı bir mobilya ustası, hoş sohbet, dürüst ve cömert bir insan. Alış veriş yaptığı, yatırımcılar, mimarlar ve ormancılar onun en iyi dostları ve arkadaşları oluyor, ilişkileri yıllarca sürüyor. 


Türkiye Lezzet Hareketinin Farnchising Fuarı'ndaki standında eserlerinden birini gördük ve kendisi tarafından yapılarak, bıı özgün harekete destek amacıyla hediye edildiğini öğrendik. 


DÜNYANIN HER YERİNDEN AĞAÇ 

Biraz daha araştırınca Türkiyenin ve Avrupanın bir çok ülkesindeki STEAK HOUSE'lardaki o özel masaların ağaçlarının tek tek ormanlardan toplanarak Tuzla Birmes sanayi sitesindeki MERT MOBİLYA atölyelerinde nasıl Antik birer sanat eserine dönüştüğünü, restaurant ve Steak House'ların dışında lüks villa ve residanslarda, hotel lobbylerinde kullanıldığını gördük. Güney Amerikadan Rusya'ya, Avrupa ülkelerinden Uzak doğuya, hatta Kanada'ya kadar Ağaç satın aldığı Ormancılar, Mekan kurduğu ünlü işletmeler olan Zarkan, dünya savaş ları sonrası Arnavutluk'tan Istanbula göç eden bir aileye mensup. Mesleğe, rahmetli dedesi hacı İbrahim Zarkan'ın 1969'da aynı iş üzerine kurduğu atölyede çıraklık yaparak başlamış ve sanatı öğre nmiş. Sonrasında ise Haydarpaşa Endiis tıi Meslek Lisesi'nde eğitimini almış. 


DÜNYANIN HER YERİNE STEAK HOUSE 

Bütün dünya ile iş yaptığı için ofisinde 8, atöyelerinde de yetiştirdiği 12 seçkin usta istihdan ediyor. Ürettiği mobilyayı mutlaka kendi ekibine monte ettiriyor. Kullanıcıları özellikle ürünün bakımı ve korunması yönünde eğitiyor. 


Dünyadaki ve Avrupadaki gelişimini yakından izleyen ve bu akımın en kısa sürede ülkemize de geleceğini farkederek, konunun çıkş noktasına 2007-2009 yıllarıarasında Arjantin'e gidiyor, orada bilfiil çalışıyor araştırıyor ve Steak House üzerine, dekorasyon uzmanlığı sertifikası alarak yurda dönüyor. Akabinde, öncelikle istanbul'da başlayan STEAK HOUSE fulyasından da nasibini alıyor. Zarkan, bu konudaki en ünlü ve en büyük zincir GÜNAYDIN'lar olmak üzere; Kavacık Birlik Kasaptan Nişantaşı Gürkan Şef'e, Citys Mahalle'deki Sosa'dan Kanyondaki Deandeluca'ya, Ortaköydeki The House Cafe Hotel&Restauranttan Starbox Cafelere, Hardal Cafe&Restauıantlara, Beykoz Konaklarından Acarkent yaşam mekanlarına bir çok referansa sahip oluyor. Aralarında ünlü mimarlar Eren Yorulmazer ve Aslı Karadayıoğlu'nunda bulunduğu bir çok mimari büroya hizmet veriyor. Ankara'da Armada AVM de, Bodrum Grand Yazıcı Hotelde, Erciyes Kayak merkezinde çeşitli antik ağaç kaplama ve mobilyaları bulunuyor. 


VE ULUSLARARASI DEKORASYON ÖDÜLLERİ 

Konusunda birçok uluslararası Dekorasyon ödülü sahibi olan Zarkan, Almanyanın Başkenti Berlin KuDamm'daki ünlü BEEF CLUB'ı (Almanyada Yılın en iyi steak house ambiansı mekan ödülü sahibi) ve Beef House ile Best Steak House'un yanısıra, lngilterenin başkenti Londra'da "London Cafe" yi, İspanyanın İbiza adasında "Cafe del Maıe" yi dekore etti. İtalya, Hollanda, İsviçre ve Polonya gibi ülkelerde de bazı iyi restaurant ve steak house işlerini yaptı. 


Ayrıca bu masaları merak eden veya ilgi duyan okurlarımız, 27 -29 Kasım 2014 günleri İstanbul Kültür Merkezinde yapılacak olan S1RHA 2014 Gastronomi fuarındaki TLH ve Gazetemiz standlarını ziyaret edebilirler. 


Ekonomi Gazetesi


Geri Dön