29 / 04 / 2024

Tapu bilgileri nasıl öğrenilir?

Tapu bilgileri nasıl öğrenilir?

Tapu, mülkiyeti sahipliği ve düzenlendiği mülk ile ilgili kısa bilgileri içeren belgeye deniyor. Tapu belgelerinin bir çok çeşidi bulunuyor. Peki, tapu bilgileri nasıl öğrenilir?



Tapu, mülkiyeti sahipliği ve düzenlendiği mülk ile ilgili kısa bilgileri içeren belgeye deniyor. Tapu belgeleri, gayrimenkulün cinsine göre değişiyor. Tapu türleri arasında;  arsa-tarla tapusu, bina tapusu (cins tashihi), kat İrtifakı

kat Mülkiyeti, devre mülk tapusu olarak karşımıza çıkıyor. 


Tapu masrafları kapsamında ödenecek tutar ile ödemelerin yapılması gereken banka bilgileri, tapu müdürlüğü tarafından mesaj yolu ile bildiriliyor.  Mesajda belirtilen bankaya belirtilen miktarda tapu harcı ödemesinin yapılması gerekiyor. Ödeme dekontu ile birlikte tapu dairesine geri dönülerek dekontun yetkili memura verilmesi gerekiyor.


Tapu bilgilerinin öğrenilmesi..

E-devletten tek tıkla tapu bilgilerine ulaşılabiliyor. Kişinin adına kayıtlı arsalar, tarlalar bu sistemde görüntülenebiliyor. Tapu bilgileri sorgulama sayfasına girildiğinde kişinin T.C kimlik numarasıyla eşleşen tapu bilgileri görüntüleniyor. Aşağıda hangi taşımazların kişiye ait olduğu ve bunların nitelikleri, yani arsa, tarla bilgileri görüntüleniyor. Ada/parsel bilgilerinin bulunduğu bu sayfada detaylara tıklandığında arsa veya tarlanın yüzölçümü, hisse bilgilerine tıklandığında ise arsanın, tarlanın kaç kişiye ait olduğu bilgisi görünüyor.


Tapu ile ilgili şikayet, danışma ve talepler için alo tapu hattı numarası olan; "444 82 78 Alo Tapu Hattı aranabiliyor.



Tapu müdürlüğünde yapılan işlemler!



Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com


Geri Dön