30 / 04 / 2024

Tapu dairelerine 'üniversiteli aracı' gelecek!

Tapu dairelerine 'üniversiteli aracı' gelecek!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla tapu dairelerini değnekçilerden temizlemek üzere harekete geçti. Genel Müdür Davut Güney, aracılık işiyle uğraşmak isteyenlere artık lisans vereceklerini söyledi...




Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla tapu dairelerini değnekçilerden temizlemek üzere harekete geçti. Vatandaşa daha iyi hizmet etmenin temel amaçları olduğunu vurgulayan Genel Müdür Davut Güney, aracılık işiyle uğraşmak isteyenlere artık lisans vereceklerini söyledi. Güney, "Sınav açacağız. Kazanan insanlar aracılık faaliyeti yapabilecekler. Belgeli insan olacaklar ve sorumluluğu olacak. Artık aracılık firmaları kurulacak. Sizin adınıza tapuda işlemlerini yapabilecekler. Ama emlakçılık yapamayacaklar. Emlakçı da bu işi yapamayacak. Üniversite şartı olacak. Sınava girecekler" ifadelerini kullandı.

 

Kurum tarafından yapılan düzenlemeye göre, tapu aracılığı yapmak isteyenlerin 4 yıllık üniversite ya da 2 yıllık tapu ve emlak konularında eğitim veren yüksek okullardan mezun olmaları gerekiyor. Bu kişiler, genel müdürlük tarafından önümüzdeki aylarda açılacak sınava girecek. Sınavı kazananlar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde kayıt altına alındıktan sonra yemin edip görev başlayacak. Lisans sahibinin hizmeti karşılığında alacağı ücret, her yıl ocak ayının ilk haftası içerisinde genel müdürlük tarafından belirlenip, ilan edilecek. Tapu daireleri değnekçilerden temizlenecek.Değnekçilerin yerine üniversite mezunu lisanslı aracılar tapu dairesinde vatandaşlara belirli bir ücret karşılığında hizmet verecek. 



Türkiye 


Geri Dön