30 / 04 / 2024

üniversiteli aracı tapu

üniversiteli aracı tapu

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla tapu dairelerini değnekçilerden temizlemek üzere harekete geçti. Genel Müdür Davut Güney, aracılık işiyle uğraşmak isteyenlere artık lisans vereceklerini söyledi...

Ortak tapu nedir?

Ortak tapu, gayrimenkul alanında sıkça kullanılan önemli kavramlardan biridir. Gayrimenkul sahipliği, tapu belgeleri aracılığıyla belirlendiği için tapu türlerinin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Ortak tapu da bazı hakları temsil eden bir belge türüdür. Peki ortak tapu nedir?

Tapu devri nasıl yapılır? Gerekli belgeler nelerdir?

Tapu devri, gayrimenkul alanında önemli kavramlardan biridir. Tapu devrinin belirli aşamalar ve yetkili kişiler aracılığı ile yapıldığı bilinir. Bu önemli işlemi yapmak için bazı belgeler gerekir. Peki tapu devri nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir? İşte tapu devri ile ilgili detaylar...

Web tapu işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri pek çok insanın uğraşmak zorunda kaldığı işlemlerden biridir. Bu işlemi daha kolay yapabilirsiniz. O da web tapu aracılığıyla. Peki Web tapu işlemleri nelerdir? İşte detaylar!

Tapu intikal nasıl yapılır? Tapu intikali için gerekli evraklar neler?

Kişiye miras kalması durumunda kendisi ya da avukatı aracılığı ile miras işlemlerine başlanması gerekir. Peki, Tapu intikal nasıl yapılır? Tapu intikali için gerekli evraklar nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Arsa tapu harcı 2022 ne kadar?

Bir yatırım aracı olarak görülen arsalar bu yıl da büyük rağbet görüyor. Arsa almak isteyenler tapuda da belli oranlarda masraf ödüyor. Peki, arsa tapu harcı 2022 ne kadar?

Aracılar Kulübü emlakçılardan para almadan para kazandıracak! 

Tapu.com tarafından geliştirilen ‘Aracılar Kulübü’ sayesinde emlakçılar, uygun fiyatlı kurumsal portföylerin satışına aracılık ederek gelir elde edebilecek. Türkiye’de ilk defa emlakçılardan para almadan onlara para kazandırmayı hedefleyen platformda paylaşılmaya hazır 8 milyon TL gelir imkanı var.

Tapu.com Aracılar Kulübü'nü kurdu!

Tapu.com, Aracılar Kulübü uygulamasını başlatarak gayrimenkul satışı yapıp fatura kesebilecek herkese portföyünü açıyor...

3 adımda tapu harcınızı sorgulayın!

Tapu dairesindeki işlemlerini vekili aracılığıyla veya kendisi tamamlayan vatandaşlar ödemelerini online sorgulayabiliyor. Siz de 3 adımda tapu harcınızı sorgulayın!

Emlakçıdan ev alanlar ne kadar tapu masrafı öder?

Emlakçı aracılığı ile ev satın alan kimselerin, emlakçıya ödeyeceği komisyon bedeli nedeniyle toplam masrafları artıyor. Peki, emlakçıdan ev alanlar ne kadar tapu masrafı öder?

Tapu, ödeme aracına dönüştü!

Türkiye’nin ilk ve tek gayrimenkul online açık artırma sitesi tapu.com’un satışları 2017 yılında bir önceki yıla göre yükseldi. 

Takasbank tapu işlerinde de aracı olacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Takasbank işbirliği ile tapu takas uygulama hizmeti veriliyor. Takasbank artık tapu işlerinde de aracı olacak.

Tapu komisyonu için ne tür belge almalıyım?

Tapu alım satım işlemine aracılık edenlere belli bir komisyon ödeniyor. Ödenen komisyona karşılık bir belge alınması gerekiyor. Peki, bu işlem için ne tür bir belge alınmalı?

Tapu harcı indirim hesaplama aracı 2017!

15 Mart 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 30 Eylül 2017 tarihine kadar geçerli olmak üzere tapu harcına indirim geldi. İşte tapu harcı indirim hesaplama aracı 2017..

üniversiteli aracı tapu Haberi

üniversiteli aracı tapu


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla tapu dairelerini değnekçilerden temizlemek üzere harekete geçti. Vatandaşa daha iyi hizmet etmenin temel amaçları olduğunu vurgulayan Genel Müdür Davut Güney, aracılık işiyle uğraşmak isteyenlere artık lisans vereceklerini söyledi. Güney, "Sınav açacağız. Kazanan insanlar aracılık faaliyeti yapabilecekler. Belgeli insan olacaklar ve sorumluluğu olacak. Artık aracılık firmaları kurulacak. Sizin adınıza tapuda işlemlerini yapabilecekler. Ama emlakçılık yapamayacaklar. Emlakçı da bu işi yapamayacak. Üniversite şartı olacak. Sınava girecekler" ifadelerini kullandı.

Kurum tarafından yapılan düzenlemeye göre, tapu aracılığı yapmak isteyenlerin 4 yıllık üniversite ya da 2 yıllık tapu ve emlak konularında eğitim veren yüksek okullardan mezun olmaları gerekiyor. Bu kişiler, genel müdürlük tarafından önümüzdeki aylarda açılacak sınava girecek. Sınavı kazananlar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde kayıt altına...