30 / 04 / 2024

tapu daireleri değnekçiler

tapu daireleri değnekçiler

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla tapu dairelerini değnekçilerden temizlemek üzere harekete geçti. Genel Müdür Davut Güney, aracılık işiyle uğraşmak isteyenlere artık lisans vereceklerini söyledi...

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

Rams Garden'da tapusu hazır daireler! Peşin ödemelerde yüzde 20 indirimle!

İstanbul Avrupa Yakası Bahçelievler'de yükselen Rams Garden projesinde peşin ödemelerde yüzde 20 indirim imkanı sunuluyor. 43 bin 300 metrekarelik koru alanıyla dikkat çeken projede tapu teslimleri de hemen yapılıyor.

Kentsel dönüşümde sihirli değnek özel sektör: Bomboş araziymiş gibi tamamen yeni bir şehir planlaması yapılmalı!

Fay hatları üzerinde konumlanan Türkiye'de binaların hızlıca dönüştürülmesinin oldukça önem arz ediyor. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İşte İnşaat Mühendisleri isimli hesabın X sosyal medyadaki o açıklaması ve gelen yorumlar... 

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisinde geriye dönük para iadesi yapılacak

Emlak vergisi ikinci taksit ödeme dönemi başlarken milyonlarca tapu sahibi de geriye yönelik 5 senelik para iadesi hatırlatması kaydedildi. Listede adı soyadı olanlar 563 Türk Lirası para iadesi alacak. İşte ayrıntılar...

Değerleme raporları konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabilir!

Kat Mülkiyeti Kanunu’ndan kaynaklanan anlaşmazlıklar için başlayan arabuluculuk şartını değerlendiren, EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, değerleme raporlarının konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabileceğini söyledi.

Çiftçilere gübre desteği veriliyor: başvurular başladı

Eylül ayının ortasında, belediyeler çiftçilere sunulan gübre destekleri hakkında kamuya bilgi sunmaya devam ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan çiftçilik destekleri 2023 kapsamında da devam ediyor. Gübre destekleri de çiftçiler tarafından sorgulanmaya başladı.

26 Haziran Tapu Müdürlüğü açık mı? Noter, vergi dairesi, belediye, Nüfus Müdürlüğü yarın açık mı?

26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? İşte ayrıntılar...

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır? Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tek tek açıkladı!

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Merak edilen o soruya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yanıt verdi. İşte detaylar...

3 ilde tapuda rüşvet operasyonu! Tutuklananlar arasında 2 tapu personeli de var!

İstanbul merkezli 3 şehirde gerçekleştirilen operasyonda, tapu müdürlüğünde yapılan usulsüz işlemler karşılığında rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 66 şüphelinin 3'ü tutuklandı. Bunlardan 2'sinin tapu müdürlüğü personeli olduğu belirtildi.

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? Tapuda sahtecilik nasıl yapılır?

Tapu sahibi olan kişiler bazı durumlarda ne yapacaklarını bilemeyebilir. Örneğin kaybolan tapu belgelerine nasıl ulaşabilecekleri hususunda. İşte buna ve benzeri hallerde yapılacaklar!

Hisseli tapuya dair bilinmeyen kalmasın! Tapu durumu hisseli tapu ne demek, Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Bu hisseli tapu sahipleri de bazı hususları araştırıyor. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları!

30 yıllık tapu bozulur mu?

Tapu, taşınmaz alım ve satışlarında kullanılan bir belgedir. Peki yıllar önce alınmış tapu üzerinde değişiklik yapılabilir mi? İşte detaylar!

Tapu harcı ödeme süresi ne kadar?

Tapu harcı ödeyecek kişiler, belli başlı huşuları merak etmektedir. Onlardan biri de tapu harcı ödeme süresinin ne kadar sürdüğüdür. İşte tapu harcına dair detaylar!

tapu daireleri değnekçiler Haberi

tapu daireleri değnekçiler


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla tapu dairelerini değnekçilerden temizlemek üzere harekete geçti. Vatandaşa daha iyi hizmet etmenin temel amaçları olduğunu vurgulayan Genel Müdür Davut Güney, aracılık işiyle uğraşmak isteyenlere artık lisans vereceklerini söyledi. Güney, "Sınav açacağız. Kazanan insanlar aracılık faaliyeti yapabilecekler. Belgeli insan olacaklar ve sorumluluğu olacak. Artık aracılık firmaları kurulacak. Sizin adınıza tapuda işlemlerini yapabilecekler. Ama emlakçılık yapamayacaklar. Emlakçı da bu işi yapamayacak. Üniversite şartı olacak. Sınava girecekler" ifadelerini kullandı.

Kurum tarafından yapılan düzenlemeye göre, tapu aracılığı yapmak isteyenlerin 4 yıllık üniversite ya da 2 yıllık tapu ve emlak konularında eğitim veren yüksek okullardan mezun olmaları gerekiyor. Bu kişiler, genel müdürlük tarafından önümüzdeki aylarda açılacak sınava girecek. Sınavı kazananlar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde kayıt altına...