18 / 05 / 2024

Tapu sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın! Geri sayım başladı! 

Tapu sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın! Geri sayım başladı! 

Emlak vergisi ödemeleri 8 gün sonra sona eriyor. Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksitlerinin 30 Kasım tarihine kadar gerekiyor. 



Peki emlak vergisi 2022 nasıl ödenir? Emlak vergisi ödemeleri nereye yapılır? 2022 emlak vergisi ödemelerinden kimler muaf oluyor? İşte emlak vergisi ile ilgili olarak merak edilen o soruların cevapları...

EMLAK VERGİSİNDEN SİZ DE MUAF OLABİLİRSİNİZ!

Mynet'in aktardığı detaylara göre, emlak vergisinden bir mülkü olan fakat mülkü dışında başka herhangi bir geliri olmayan emekliler, dullar, şehit aileleri, yetimler, gaziler ve işsizler muaf olmuş oluyor. Aktarılan bilgiye göre, ayrıca brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek gayrimenkul ya da hisse sahibi olanlar da vergiden muaf olmuş oluyor. Yine tüm bunlara rağmen ödemiş olanlar da ödedikleri paraları 5 seneye kadar geri alabiliyor.

Tapu sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın! Geri sayım başladı! 

EMLAK VERGİSİ 2022 BORÇLARI NASIL ÖDENİR?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren konu ile ilgili olarak verilen son dakika detaylarına göre, emlak vergisi borç ödeme işlemlerini çeşitli şekillerde yapılabiliyor. Eğer söz konusu bu işlemleri internet üzerinden yapmak istemiyorsanız mülkün bağlı olduğu belediyeye başvurup bu ödemeleri belediyeye yapabilirsiniz. Yine aktarılan detaylara göre, emlak vergisi ödemeleri banka şubelerinden de gerçekleştirilebilir.

Yine verilen detaylara göre, söz konusu ödeme ile ilgili olarak belediyelerden tahsis edilen beyanname doldurularak, bunun dışında beyanname için başvuru gerçekleştirilirken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina için kullanma izninin fotokopilerinin hazır bulunması gerekiyor. Söz konusu beyanname için meskenin yer aldığı adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarasının bildirilmesi gerekiyor. 

10 ayda 2,7 milyonu aşkın gayrimenkul satıldı: Tapu harcı geliri şaşırttı! 

Tapu sahipleri dikkat! Siz de o vergiden muaf olabilirsiniz!

Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?


Geri Dön