02 / 05 / 2024

Tapu senedi ile kredi veren bankalar hangileri?

Tapu senedi ile kredi veren bankalar hangileri?

Bankalar müşterilerine ipotek karşılığında çeşitli finansman destekleri sunuyor. Bunun için tapu senedi veya hisseli tapular kullanılabiliyor. Peki tapu senedi ile kredi veren bankalar hangileri? İşte detaylar...



Bankalar müşterilerine ipotek karşılığında çeşitli finansman destekleri sunuyor. Bunun için tapu senedi veya hisseli tapular kullanılabiliyor. Birçok banka ev, arsa, tarla gibi taşınmazların tapu senediyle kredi almak isteyen kişilere kredi imkanı sağlıyor.

Gürses Gazetesi'nde yer alan habere göre; bankalar kredi başvurusunda ilk olarak ipotek olarak gösterilecek tapunun üzerindeki hisseleri kontrol ediyor. Tapu üzerinde sadece kredi başvurusu yapan kişinin hakkı varsa kredi desteği verilebiliyor.

Kat Mülkiyeti Tapu Senedi Nedir?

Kat mülkiyeti tapu senedinin bilinen adı kırmızı tapu senedi. Tapu senetleri iki farklı türde. Bunlardan ilki kırmızı tapu ve diğeri ise mavi renkteki tapu senedidir. Kırmızı tapu, mülk için bağımsız bölümlerin olduğunu belirtir. Ayrıca kullanım alanları ve hisselerin tespit edildiğini de belirtir. Mavi renkli tapular ise taşınmazın başka bir arsaya ait olduğunu niteler. Ayrıca mavi renkli tapular arsanın hiçbir şekilde kat mülkiyetine geçmediğini gösterir. 

Hisseli Tapu İle Kredi Alınabilir Mi?

Hisseli tapular ile kredi almak isteyen kişilere genellikle bankalar olumsuz cevap vermekte. Fakat bazı bankalar ise belli koşulların sağlanması durumunda hisseli tapu üzerinden kredi veriliyor.

Bankalar hisseli tapuya kredi vermek için öncelikle diğer hak sahiplerinin kefaletini istemekte. Hisse kefaleti kredinin ödenmemesi durumunda arsaya el konulmasını için istenir. Kredi almak isteyen kişi hisseli tapuyu tek tapu haline getirebilir. Bunun için diğer hak sahipleri ile anlaşma yapılması gerekli.

Tapu Senedi İle Kredi Veren Bankalar

Tapu senedi karşılığında kredi veren bankalar şu şekilde:

- Ziraat Bankası

- Halk Bankası

- Yapı ve Kredi Bankası

- Denizbank

- ING

- Vakıfbank

- Akbank

- Türkiye Ekonomi Bankası

- QNB Finansbank

- Garanti Bankası

Bu bankaların tapu senedi karşılığında vermiş olduğu kredilerin vadesi, faiz oranı ve diğer masrafları değişiklik göstermektedir.

Konut kredisi nasıl alınır? Şartları neler?


Geri Dön