29 / 04 / 2024

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden hisseli tapu sahipleri için çok önemli uyarı! Hemen bakın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden hisseli tapu sahipleri için çok önemli uyarı! Hemen bakın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden hisseli tapu sahipleri için çok önemli uyarı geldi. Hisseli tapu sahipleri hemen bu habere bakın...



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bu durum haricinde, bu hakkı tesis etme veya süreleri başlatma gibi bir yetkisinin bulunmadığı belirtilen açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile ilgili haber yapılırken, konunun asıl muhatabı olan Genel Müdürlüğünün bilgisine başvurulması, halka doğru bilginin ulaşması açısından çok büyük önem arz etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü nden hisseli tapu sahipleri için çok önemli uyarı! Hemen bakın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Son günlerde çeşitli basın kuruluşlarında çıkan, “Tapu Sahipleri Dikkat: 90 günlük süre tanınmıştı, 52 gün kaldı! Eğer yapılmazsa hakkınızı kaybedeceksiniz! Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde yer alan tapu kayıtlarına ilişkin çalışma başlatıldığı açıklandı. Önalım hakkı sahibi paydaşlara gayrimenkul alıcısı tarafından satışın bildirilmesi halinde önalım davasının açılması gerekli. Önalım davası (şufa) 3 ay içinde açılması hakkında uyarılar yapıldı.” şeklinde çıkan söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.  

Önalım hakkı, Türk Medeni Kanun’un 732 vd. maddelerinde düzenlenen ve paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen ya da kısmen 3. kişiye satması durumunda diğer paydaşlara tanınan bir hak olup, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün bu durum haricinde bu hakkı tesis etme ya da süreleri başlatma gibi bir yetkisi bulunmamaktadır.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ilgili haber yapılırken, konunun asıl muhatabı olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bilgisine başvurulması, halka doğru bilginin ulaşması açısından çok büyük önem arz etmektedir. "

Tapu sahipleri dikkat! 5 yıldır ödediğiniz o paraları hemen geri alabilirsiniz! Sakın kaçırmayın!

Tapu sahipleri dikkat! O tarihte resmen sona eriyor! Yapmayanlar yandı!

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? Tapuda sahtecilik nasıl yapılır?


Geri Dön