03 / 05 / 2024

Tapu yenileme ücreti ne kadar? Tapu kaybolursa ne olur?

Tapu yenileme ücreti ne kadar? Tapu kaybolursa ne olur?

Tapusunu kaybeden insanlar genellikle Tapu yenileme ücreti ne kadar? Tapu kaybolursa ne olur? sorularını sormaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!



TAPU KAYBOLURSA NE YAPILIR? TAPU KAYBOLURSA NE OLUR?

Tapu kaybolduğu zaman ya da çalındığında ilk yapılması gereken işlem tapu sahibinin nüfus cüzdanı ile tapu dairesine başvuruda bulunması gerekir.

Gayrimenkul sahibinin vefat ettiği durumlarda da başvuruyu yapanların mirasçılık belgelerini bir araya getirip ya da kayıtlarda mirasçı oldukları yer alması gerekir. Küçük bir miktar para karşılığında kaybolan ya da çalınan tapu senedinin yenisi çıkarılabilir. Tapu senedinin tekrar çıkarılabilmesi için gayrimenkulün bulunduğu yerdeki tapu müdürlüğüne başvurmak tek yol değildir aynı zamanda bu işlem için herhangi bir tapu müdürlüğüne gidilip başvuruda bulunulabilir.

TAPU İLE BAŞKASI ADINA İŞLEM YAPILIR MI?

Kimlik, pasaport, ehliyet gibi özel belgeler kaybolduğunda ya da çalındığında farklı amaçlar için kullanılabilme ihtimalleri olduğundan ilk fırsatta ilgili kurumlara durumu anlatıp bildirmek gerekir. Ancak tapu senedi kaybolsa veya çalınmış ise bu belge sadece tapu dairelerinde geçerli olacağı ve tapu daireleri de belge sahibi olmadan işlem yapılamayacağı için tapu senedinin yok olması, çalınması gibi tehlike yaratacak bir durum haline dönüşmemektedir.

Tapu senedi üzerinden sahibi dışında işlem yapabilecek başka kişilerde bulunmaktadır. Onlar da tek vekalet verilen kişilerdir. Bu nedenden dolayı tapu senedi kaybolduğunda veya çalınma gibi bir surum olduğu zaman tapuya gerek duyuluyorsa en yakın notere başvurularak vekalet verilen kişi vekillikten çıkarılabilir. Ayrıca bunun yanı sıra borç ve benzeri alacak durumlarında yalnızca tapu senedini vermek yeterli olmamaktadır aynı zamanda mevcut gayrimenkul, mülk üzerinde hak sahibi olabilmek için tapunun sahibi tarafından verilen onaylar ile birlikte devir işlemlerinin gerçekleştirilmesi de gerekir.

YENİ TABU ÇIKARMA ÜCRETİ

Tapu işlemlerinde döner sermaye hizmet bedeli 157 TL ve buna ek hizmet bedeli 21,50 TL olmak üzere toplam 178,50 TL tutmaktadır.  

Vekalet nasıl verilir? Vekaletnamede fotoğraf gerekir mi?

TOKİ duyurdu! Ucuz konut başvuru şartları nelerdir 2022? İşte İl il TOKİ konut fiyatları!

Tapu hangi hallerde bozulur? Eski tapu nasıl bulunur?


Geri Dön