08 / 05 / 2024

Tapuda 65 yaş üstü için sağlık raporu zorunlu mu?

Tapuda 65 yaş üstü için sağlık raporu zorunlu mu?

Tapuda ve resmi dairelerde satış ya da devir işlemi yapabilmek için 65 yaş üstü bireylerden aranan şartlar farklılık gösterir. Peki, 65 yaş üstü tapuda işlem yapabilir mi? 65 yaş üstü tapuda sağlık raporu zorunlu mu? İşte detaylar…



Tapuda 65 yaş üstü için sağlık raporu zorunlu mu?

65 YAŞ ÜSTÜ TAPU SAĞLIK RAPORU ZORUNLU MU? 65 YAŞ ÜSTÜ TAPU DEVRİ YAPABİLİR Mİ?

Ülkemizde ki kanunlara göre tapu devri için 65 yaş sınırı belirlenmiştir. 65 yaşını doldurmamış olan her birey tapu işlemini kimlik belgesi ve tapu belgesi ile gerçekleştirebilir ancak 65 yaşını geçmiş kişilerin bu işlemi gerçekleştirebilmeleri için akıl sağlığını yerinde olduğunu belgelemesi gerekmektedir.

Bu nedenle 65 yaş üstü bireylerin sahip olduğu taşınmazlar için akli dengesi yerindedir raporu alınmalıdır. Kısaca 65 yaş üstü için tapu da sağlık raporu zorunludur.

65 YAŞ ÜSTÜ NASIL TAPU SATIŞI NASIL YAPILIR?

65 yaş ve üstünde olan kişiler sahip olduğu taşınmazı satmak ya da devredebilmek için tapuda işlem yapmadan önce mutlaka sağlık raporu almalıdır. Tapuda işlem yapacak 65 yaş üstü kişilerin işlemleri için kesinlikle sağlık raporunun devlet hastanesinden alınmış olması gerekmektedir. Raporun alındığı tarih ile satışın ya da devrin yapılacağı tarih aynı olmalıdır.

Eski tarihli bir rapor ile tapu işlemi yapmak mümkün değildir. Bu sebeple tapu dairelerinde farklı tarihte alınmış sağlık raporu kabul edilmemektedir.

Söz konusu bireyler sağlık raporunu ibraz edip akli dengesinin yerinde olduğunu belgeledikten sonra diğer kişiler gibi tapuda satış ya da devir işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Maaş promosyonunda rekor fiyat! 30 bin TL yatacak!

Yola terk yapılmadan ruhsat verilir mi?

İddialar peş peşe geliyor! Asgari ücret 10 bin TL…


Geri Dön