02 / 05 / 2024

İddialar peş peşe geliyor! Asgari ücret 10 bin TL…

İddialar peş peşe geliyor! Asgari ücret 10 bin TL…

Milyonların gözü kulağı yeni yılda asgari ücrete gelmesi beklenen zam fiyatlarında. Uzmanlar da bu konuda peş peşe açıklamalar yapmaya devam ediyor. Peki, 2023 yılında asgari ücretin ne kadar olması bekleniyor?



Asgari ücret konusunda uzmanlardan her gün yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Milyonlarca vatandaşın takip ettiği 2023 asgari ücret zammı konusunda yeni bir iddia daha geldi.

Yeni yılda asgari ücrete uygulanan yüzde 50'nin üzerindeki zammın ardından Temmuz'da da asgari ücrete yüzde 30 bir ara zam yapılmıştı. Yapılan bu zamların ardından, Aralık ayındaki asgari ücretle ilgili alınacak kararı merak ederken 10 bin TL iddiası gündem oldu.

Uzman isimler asgari ücrette enflasyonun üstünde bir artış olacağının altını çizerken, asıl merak konusu ise zammın yıla mı yayılacağı yoksa 6 aylık zammın üstüne mi yapılacağı oldu.

Sabah yazarı Faruk Erdem, Youtube kanalından yaptığı açıklamada, asgari ücrette 10 bin TL iddiasını yanıtladı ve beklenen diğer rakamlar konusunda konuştu.

İddialar peş peşe geliyor! Asgari ücret 10 bin TL…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön