06 / 05 / 2024

Asgari ücret 10 bin TL'ye mi çıkacak? Ekonomist Ağaoğlu'ndan dikkat çeken açıklama

Asgari ücret 10 bin TL'ye mi çıkacak? Ekonomist Ağaoğlu'ndan dikkat çeken açıklama

Ekonomist Ali Ağaoğlu, asgari ücretin yüzde 100'lük bir artışla 10 bine çıkarılmasının konuşulduğunu söyledi. Ağaoğlu, “Asgari ücreti 5 bin 500'den 10 bine çıkaracağız" denildiğini bunun neredeyse yüzde 100'e yakın bir artışa denk geldiğini söyledi.



Ağaoğlu açıklamasında "Geliri artırıyorsunuz ama nominal geliri artırıyorsunuz. Harçanabilir geliri artırmanız gerekiyor. Bu asgari ücret içinde geçerli" diye konuştu.

Genç KASİAD Kurulu tarafından düzenlenen Ekonomi Zirvesi'nin kapanışında uzman isimler, gündemi değerlendirerek yıl sonu tahminlerinde bulundu.  Ekonomist Ali Ağaoğlu da zirvede asgari ücrete ve enerji krizine  ilişkin açıklamalar yaptı.

Güldağ; Asgari ücretin 10 bin liraya çıkarılacağını duymuştuk

Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ile Ekonomist Ali Ağaoğlu, şans sohbetlerinde değerlendirmelerde bulunarak görüşlerini açıkladı. Güldağ, ekonomiyle ilgili Ankara'da önemli duyumlar aldıklarını söyleyerek öğrendiklerini aktardı. Güldağ, gündemde en çok konuşulan konunun faiz olduğuna işaret ederek "Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçime faizleri 2 haneden daha düşük bir yerde gitmek istediği yönünde bir talimat verdiği, bu yönde talepleri olduğunu duydum. Bir de asgari ücretin 10 bin liraya çıkılacağını duymuştuk. Bir önceki günde Cumhurbaşkanından 'Yılsonuna kadar temenni ediyorum faizler inmeye devam edecek, tek haneye ulaşacağız, çift hanenin altına geleceğiz' diye bir açıklama geldi” diye konuştu.

Asgari ücret 10 bin TL ye mi çıkacak? Ekonomist Ağaoğlu ndan dikkat çeken açıklama


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön