19 / 05 / 2024

Asgari ücret 10 bin TL'ye mi çıkacak? Ekonomist Ağaoğlu'ndan dikkat çeken açıklama

Asgari ücret 10 bin TL'ye mi çıkacak? Ekonomist Ağaoğlu'ndan dikkat çeken açıklama

Ekonomist Ali Ağaoğlu, asgari ücretin yüzde 100'lük bir artışla 10 bine çıkarılmasının konuşulduğunu söyledi. Ağaoğlu, “Asgari ücreti 5 bin 500'den 10 bine çıkaracağız" denildiğini bunun neredeyse yüzde 100'e yakın bir artışa denk geldiğini söyledi.



Ağaoğlu; Harcanabilir geliri artırmanız gerekiyor

Ekonomist Ali Ağaoğlu ise asgari ücretin artmasının nominal gelirin artması anlamına geldiğini belirterek harcanabilir gelirin artmadan nominal gelirin artmasının hiçbir anlamı olmayacağını söyledi. Ağaoğlu,  asgari ücreti 5 bin 500'den 10 bine çıkarılmasının neredeyse yüzde 100'e yakın bir artışa denk geldiğni söyleyerek ancak bunun harcanabilir geliri artırmadığına dikkat çekti. Ağaoğlu asgari ücretin sabit tutularak harcanıbilir gelirin artırılmasının daha sağlıklı olacağını savundu. Ağaoğlu her bir bireyin masraf kısmını, harcama kısmını aşağıya çekerek de ben bunu sağlayabileceğini söyledi.

Ağaoğlu, " 5 bin TL'den 10 bin TL'ye çıktı benim maaşım dediğiniz zaman mükemmel görünüyor ancak benim harcanabilir gelirim eksiye düşüp kredi kullanıyorsam onun hiçbir anlamı yok" dedi.

Ağaoğlu: Türkiye'nin enerji konusunda Avrupa'ya göre çok büyük avantajları var 

Küresel enerji krizini de değerlendiren Ağaoğlu, Türkiye'nin enerji arz güvenliğinde şanslı bir ülke olduğunu vurguladı. Türkiye'nin şimdilik var olan anlaşmaları ile enerj temin edebilir durumda olduğunu belirten Ağaoğlu, sanayicilere enerji maliyeti artmış olmasına rağmen, doğalgazda hane halkında yüzde 80, sanayide yüzde sübvanse uygulandığını vurguladı. "Bu, şu demektir; Türkiye'de enerji konusunda Avrupa'ya göre çok büyük bir avantajlara sahip, arz güvenliğimizi de sağladığımız sürece Avrupa'ya ciddi mal satabilir durudayız. O yüzden buraya bir talep akışı olacak. Türkiye'deki bu sübvanseyi Avrupa'ya kaptırmamız gerekiyor.' dedi.

TOKİ 2022 arsa başvuruları 10 gün sonra başlıyor! Ucuz arsa arayanlar dikkat!

Fiat Egea’dan kaçırılmayacak kampanya! Son 3 gün! İşte 1 Ekim 2022 fiyat listesi

Jeep fiyatları güncelledi! Jeep 1 Ekim 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön