04 / 05 / 2024

Tapuda e-imza uygulaması!

Tapuda e-imza uygulaması!

Maliye Bakanlığı'nda e-imza uygulaması başladı. 01.09.2014 tarihinden itibaren evrak düzenleme süreçlerinde elektronik imza uygulamasına geçildi. Peki artık ıslak imza kullanılmayacak mı? İşte yanıtı..



Tapuda e-imza uygulaması!

Maliye Bakanlığı'nda e-imza uygulaması başladı. 01.09.2014 tarihinden itibaren evrak düzenleme süreçlerinde elektronik imza uygulamasına geçildi.


Bundan sonra Maliye Bakanlığı tarafından gönderilecek elektronik imza ile imzalanmış yazılarda ıslak imza olmayacak.


Bu şekilde gönderilmiş olan evrakların alt kısmında yer alan teyit adresi ve teyit numarası kullanılarak evrakın aslının elektronik imzalı olarak mevcut olduğu teyit edilebiliyor. Konu ile ilgili genelge aşağıda yer alıyor


T.C.

Maliye Bakanlığı

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı



Sayı:55799687-710.03

Konu:E-imza uygulaması

03/09/2014


Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne


"Başkanlığımızda 01.09.2014 tarihinden itibaren evrak düzenleme süreçlerinde elektronik imza uygulamasına geçilmiştir. Bu kapsamda Başkanlığımız nezdinde oluşturulan belgeler, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve bu Kanuna dayalı "Elektronik İmza Kanununun Uygulamasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak güvenli elektronik imza ile imzalanmakta ve ıslak imzalı belgeler ile aynı hukuki sonucu doğurmaktadır.


Başkanlığımız tarafından bundan sonra gönderilecek elektronik imza ile imzalanmış yazılarda ıslak imza olmayacaktır. Bu şekilde gönderilmiş olan evrakların alt kısmında yer alan teyit adresi ve teyit numarası kullanılarak evrakın aslının elektronik imzalı olarak mevcut olduğu teyit edilebilmektedir.


Bilgi edinilmesini rica ederim."


e-imzalıdır

Osman Öztürk

Bakan a.

Başkan Yardımcısı


MEGSİS uygulaması vatandaşın kullanımına açıldı!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön