06 / 05 / 2024

Tapuda elden para verilir mi?

Tapuda elden para verilir mi?

Tapuda ödeme şekilleri vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Tapuda elden para verilir mi? sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilenler!



TAPUDA ALIM SATIM İŞLEMLERİNDE PARA TRANSFERİ!

Emlak, konut alım ve satım işlemlerinde para transferini gerçekleştirmek için 3 farklı yol bulunmaktadır İşte onlara dair detaylar;

TAPUDA ELDEN ÖDEME YAPILIYOR MU?

Elden ödeme yöntemi güvenlik derecesi en düşük ödeme yöntemlerinden bir tanesidir. Ev satın alma işlemlerinde elden ödeme yöntemi kullanılıyorsa paralar bir sayma makinesinde para kontrol edilmelidir. Bunun yanında para alışverişi bankalara veya paranın saklanacağı yere uzak bir yerde yapılıyorsa, taşıma işlemi yapılırken son derece dikkatli olunmalıdır. Para ödenmeden noter işlemlerine başlanmaz.

ONLİNE ÖDEME!

Online ödeme şekli günümüzde çok sık kullanılan bir yöntemdir. Güvenilir olmasından dolayı online ödeme şekli tercih edilmektedir. Bu yöntem, parayı somut bir şekilde yani elde taşımaktan çok daha güvenli olduğu gibi aynı zamanda pratik bir şekilde işlemlerin kayıt altına alınmasında da kullanılır. Online ödeme yöntemi ile alıcı, satıcının online hesabına EFT, havale ya da para transferi uygulamaları aracılığı ile evin ederi ne ise o miktar gönderir. Online ödeme sistemini kullanacak alıcıların dikkat etmesi gereken noktalar da açıklama kısmına tapu adres bilgilerinin dışında ödenen tutarın ada ve parsel gayrimenkul ücreti olduğunu da açıklanmalıdır.

BLOKE ÇEK YÖNTEMİ!

Bloke çek yöntemi de bir diğer ödeme şekillerinden biridir. Emlak alım ve satımı sonrasında para aktarımını gerçekleştirmek için en güvenli yöntemdir. Bu yöntemde, para alışverişi banka çeki ile  gerçekleşmektedir. Hem alıcı hem de satıcı bu yöntemle olası sorunlara karşı korunmaktadır. Bloke çek yönteminde alıcı, bankası iletişim kurarak emlak alımı için bloke çek talep etmektedir. Noterde işlemler tamamlandıktan sonra alıcı, satıcıya çeki teslim eder. Satıcı da çek ile bankaya giderek parayı hesabına yollar. Bu şekilde kimse üzerinde yüklü bir miktarda nakit para taşımak zorunda kalmaz.

Emekli promosyonlarında beklenmeyen Ekim rüzgarı! Emekli promosyon tarihi nasıl öğrenilir?

Akbank maaş promosyonu ne kadar? Akbank promosyon süresi ne kadar?

Tapu iptali hangi durumlarda yapılır?


Geri Dön