29 / 04 / 2024

Tapuda kimlik olarak kullanılabilecek olan belgeler!

Tapuda kimlik olarak kullanılabilecek olan belgeler!

Tapu dairesinde alım satım işleminiz olduğunu ancak, kimlik belgenizin olmadığını düşünelim. Bu durum kimlik belgesi yerine kullanılabilecek belgelerin temin edilmesi ile giderilebiliyor. İşte tapuda kimlik olarak kullanılabilecek olan belgeler...



Tapuda kimlik olarak kullanılabilecek olan belgeler!

Tapu dairesinde yapacağınız bir alım satım işleminiz olduğunu ancak, kimlik belgenizin olmadığını düşünelim. Bu durum kimlik belgesi yerine kullanılabilecek belgelerin temin edilmesi ile giderilebiliyor.


Peki, tapuda kimlik olarak kullanılabilecek olan belgeler nelerdir? Tapuda ehliyet geçerli olur mu? Tapuda pasaport geçerli olur mu?


Tapu Sicili Tüzüğüne göre tapu müdürlüklerinde kimlik belgesi olarak kullanılabilecek olan belgeler şu şekilde sıralanıyor;


Fotoğraflı TC Kimlik numaralı nüfus cüzdanı,

Pasaport (Yabancı uyruklular için),

Avukat kimliği,

Milletvekili kimliği,

Mavi Kart (12.04.2013 tarihinden sonra verilmiş ise tek başına Kimlik Belgesi olarak kullanılır.  


5203/4112 yasalara tabi gerçek kişiler için Türk Vatandaşlığından Çıkma Belgesi (Mavi/Pembe Kart) 12.04.2013 tarihinden önce verilmiş ise Yabancı Kimlik Belgesi veya Pasaport ile birlikte kullanılır.


Bu belgeler dışında (sürücü belgesi, memur kimlik kartı vb) bir belge kullanılamaz.


Ayrıca belgesinde bulunmasa dahi tüm tapu işlemlerinde gerçek kişilerin TC Kimlik numaralarının, Tüzel kişilerde Vergi Kimlik Numarasının/MERSİS Numarasının ibrazı zorunludur.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön