15 / 05 / 2024

Tapuda rayiç bedellerine hükümet el attı! Nebati, ‘Alıcı da satıcı da dikkat etsin!” uyarısı yaptı!

Tapuda rayiç bedellerine hükümet el attı! Nebati, ‘Alıcı da satıcı da dikkat etsin!” uyarısı yaptı!

Tapu işlemlerinde rayiç bedellerin düşük gösterilmesi hükümetin gündemine geldi. Dün yapılan Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Nebati, tapu kayıtlarında rayiç bedellerin düşük gösterildiğini vurgulayarak, bu konuyla ilgili çok ciddi bir çalışma yaptıklarını bildirdi.



“RAYİÇ BEDELLER DÜŞÜK GÖSTERİLİYOR, SATICI DA ALICI DA DİKKAT ETSİN!”

Yeni Evim Projesi’nin ardından fırsatçıların devreye girmesiyle ilgili haberlere de değinen Bakan Nebati fırsatçılara karşı her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayarak, “Biz fiyatlama kontrollerini yaptık, radarımız var. Rrisk analiz merkezimiz tüm verilere sahip, yanlış yapana gereğini yaparız. Vergi Denetim Kurulu gerekli çalışmaları yapar” açıklamasında bulundu.

Tapuda rayiç bedellerine hükümet el attı! Nebati, ‘Alıcı da satıcı da dikkat etsin!” uyarısı yaptı!

Bakan Nebati, tapuda konut rayiç bedellerinin düşük gösterilmesi konusunun Türkiye’nin kangren konularından olduğunu vurguladı.

Konut fiyatlarının yükselmiş olmasının, rayiç bedelleriyle gerçek fiyatlar arasındaki marjı çok genişlettiğini savunan Nebati, “Konuyla ilgili elimizde çok sağlam veriler var. Alıcı da satıcı da dikkat etsin. “Bizim bu kangrenin üzerinden gelecek çok ciddi bir çalışmamız var” şeklinde konuştu.

Nebati ayrıca, konuyla ilgili yapılan  çalışmanın çok ayrıntılı olduğunu, onun için reform yapmak gerektiğini vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön