18 / 05 / 2024

Tarihi geçmiş ürünün zincir markette indirimli satılmasına tepki yağdı

 Tarihi geçmiş ürünün zincir markette indirimli satılmasına tepki yağdı

Zincir marketler uyguladıkları fiyat politikası ile uzun süredir gündemde. Son olarak tarihi geçmiş bir ürünün rafta yer alması ve indirimli satılması tüketicileri isyan ettirdi.



Marketlerle ilgili paylaşımlar yapan denetle kullanıcı adlı hesabın, "A101 mağazalarında Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi yaklaşık 1 ay kadar geçmiş ürünler indirimli olarak satışa sunuluyor" ifadesini kullanarak yaptığı paylaşım çok sayıda RT ve beğeni aldı.Paylaşım kullanılan fotoğrafta Torku marka tahin helvasının fiyatının 78,50 liradan 59.90 liraya düştüğü görülüyor.

Para cezasından daha ağır yaptırımlar gündemde

Öte yandan önümüzdeki günlerde zincir marketlerle ilgili para cezaları dışında ağır yaptırımlar getirilmesi gündemde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti dönüşünde medya mensuplarına marketlerdeki fiyatlarla ilgili olarak, "Değişik öneriler var. Bütün mesele yaptırımın çok daha ağır olması. Bu bunlara ürkütücü gelebilir. Bunu halletmek lazım" açıklamasında bulunmuştu. Hazine ve Maliye ve Ticaret Bakanlıklarının marketlerdeki fiyatlarla ilgili durumu takip ettiğini belirterek, kontrollerin çok farklı uygulamalarla devam edeceğini belirmişti. "Para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk Kabine toplantımızda inşallah masaya yatırırız ve oradan da bunların üzerine ayrıca gideriz ifadesini kullanan Erdoğan, marketlere karşı daha ağır yaptırımların gündeme geleceğinin sinyalini verdi.

"Obez büyüdüler sosyal yapıyı bozdular"

Hedef tahtasındaki zincir marketlere bir tepki de AKP'li eski milletvekili Şamil Tayyar'dan geldi. AKP eski milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Şamil Tayyar da sosyal medyadan yaptığı paylaşımla indirim marketlerini hedef aldı. Zincir marketlerle ilgili sorunun yapısal olduğunu ve obez şekilde büyüdüklerini kaydeden Şamil Tayyar, zincir marketlerin tekelleşerek sosyal dokuyu da bozduklarını savundu. Zincir indirim marketlerinin istihdam politikasına da zarar verdiğini kaydeden Tayyar, bu çarpık sistemin yüksek fiyatlar ürettiğini dile getirdi. Zincir marketlerin ulaştığı kontrolsüz finansal gücün siyaseti de baskılamaya başladığını iddia eden Şamil Tayyar "acil çözüm " talebini paylaştı.

Zincir marketlere fahiş fiyat ve stokçuluk cezası! 21 işletmeye 9,4 milyon TL rekor ceza kesildi!  

TESK Genel Başkanı Palandöken: Enflasyonu 3 harfli marketler yükseltiyor!

 


Geri Dön