28 / 04 / 2024

Trabzon Kadınlar Hali tarihi kimliği korunarak yeniden inşa edilecek!

Trabzon Kadınlar Hali tarihi kimliği korunarak yeniden inşa edilecek!

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde olan ve bugünkü hali ile ihtiyaçlara cevap veremeyen Kadınlar Hali'nın tarihi hüviyetine uygun olarak yeniden yapılarak vatandaşların hizmetine açılacağı belirtildi..



Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde olan ve bugünkü hali ile ihtiyaçlara cevap veremeyen Kadınlar Hali'nın tarihi hüviyetine uygun olarak yeniden yapılarak vatandaşlara daha hizmet verebilir hale getireceklerini söyledi. Pazarkapı Mahallesi'nde bulunan Kadınlar Hali'ni ziyaret eden Gümrükçüoğlu sorunları yerinde inceledi. Esnafın taleplerini dikkate alarak belirtilen sorunların giderileceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, "Hal esnafımız mağdur edilmeyecek" dedi. Gümrükçüoğlu, esnafın Kadınlar Hali'nin kaldırılıp kaldıramayacağı soruları üzerine ise, "Kadınlar Pazarı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde kalıyor. 


Kadınlar Hali geleneği, tarihimize ve kültürümüze mal olmuş bir geleneğimizdir. O bakımdan Kadınlar Pazarı'nın kent kültürü için önemini bildiğimizden bu geleneğin devam ettirilmesini sağlayacağız. Bugünkü hali ile ihtiyaçlara karşılık veremeyen Kadınlar Hali'mizi tarihi kimliğini koruyarak yeni yerinde tekrar inşa ederek, bu kültürümüzü devam ettireceğiz. Yeni pazar yeri ile esnafımız vatandaşlara daha iyi hizmet edecek hem de kent kimliğimize yakışır bir Kadınlar Pazarı'na da sahip olma imkanına kavuşacağız" dedi. 


Günboyu


Geri Dön