18 / 05 / 2024

Tarım Bakanlığı’ndan son dakika müjdesi! 89 bin TL ödeme yapılacak! Acilen göz atmak gerekiyor!

Tarım Bakanlığı’ndan son dakika müjdesi! 89 bin TL ödeme yapılacak! Acilen göz atmak gerekiyor!

TARSİM, Denizli'nin Tavas ilçesinde küçükbaş hayvancılık yapılan bir işletmede önceki günlerde fırtına nedeniyle meydana gelen çatı çökmesi sonucunda zarar gören hayvanlar için 89 bin lira hasar ödemesi yapacak. İşte detaylar...



Hayvan yetiştiricilerinin, küçükbaş hayvan yaşam sigortası yaptırması için sistemde yer alan üye sigorta firmalarının yetkili acentelerine başvuruda bulunması gerekiyor.

Küçükbaş hayvanlar; pek çok hastalıklar, hamilelik, doğum ve tıbbi müdahaleler, kazalar, vahşi hayvan saldırıları, yılan ve böcek sokmaları, zehirli çayır bitkileri ve yeme bağlı yaşanan zehirlenmeler, doğal afetler ve güneş çarpmaları, yangın çıkması ya da infilak nedeniyle meydana gelen ölüm ve zaruri kesimlere karşı sigortalanabiliyor.

Yetiştiriciler isteğe bağlı olarak, hırsızlık ve şap hastalığını da poliçesine dahil ettirme imkânına sahip olabiliyor.

Siz de Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı TARSİM’e kaydolup yaşanacak sorunlara karşı yetiştirdiğiniz hayvanlarınızı sigortalattırarak olası bir zarar sonucu maddi kaybınızı telafi edebilirsiniz.

Tarım Bakanlığı’ndan son dakika müjdesi! 89 bin TL ödeme yapılacak! Acilen göz atmak gerekiyor!

TARSİM NEDİR?

TARSİM devletin desteklediği bir tarım sigortasıdır. TARSİM, “Tarım Sigortaları Havuzu” anlamına geliyor. 14 Haziran 2005 tarihli 5363 sayılı "Tarım Sigortaları Yasası" çerçevesinde kurulan Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. çiftçilerin ürünlerini oluşabilecek hasarlara karşılık teminat altına alınmasını amaçlıyor. TARSİM, tarım sigortası anlaşmalı acenteler ile yapılıyor. Havuz sistemi tüm işlemlerin tek elden ve bir standarta bağlı bir şekilde yapılabilmesini sağladığı gibi güvenilirlik ve devamlılık açısından da önemli olduğu biliniyor.

Aile Bakanlığı müjdeleri ardı ardına verdi! Resmen açıklandı! Yeni bir sosyal destek yardımı geliyor!

2023 yılı Aile Bakanlığı sosyal destek programları belli oldu! İşte 50'ye yakın sosyal destek ödemesi


Geri Dön