05 / 05 / 2024

Tarım ve Orman Bakanı Venezuela'da toprak analizi yaptı! Türkiye orada ne ekecek?

Tarım ve Orman Bakanı Venezuela'da toprak analizi yaptı! Türkiye orada ne ekecek?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Venezuela'da tarımsal üretim alanlarında incelemeler yaptı. Türkiye'de artan üretim maliyetlerine çözüm formülü henüz bulunamamışken Türkiye'nin Venezuela'ya çıkarma yapması dikkat çekti.



"VENEZUELA BUĞDAY ÜRETİMİNE UYGUN DEĞİL"

Dünya Gazetesi'nin haberine göre; Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Maduro’nun bu ziyaretinden sonra bir açıklama yaptı.

Maduro’nun Türkiye’nin Venezuela’da buğday üretmesini teklif ettiğini, üretilen buğdayın yüzde 30’unu kendilerine bırakılmasını, yüzde 70’ini ise Türkiye tarafından kullanabileceğini ifade ettiğini Bakan Kirişci söyledi. Bu açıklama üzerine Ticaret Bakanlığı raporlarından ve yaptığımız araştırmada Venezuela’nın buğday üretimine uygun olmadığını, un ithalatının yüzde 58’ini Türkiye’den yaptığını verilerle ortaya koyduk.

Maduro’nun Türkiye ziyaretinden 40 gün sonra geçen Pazar ve Pazartesi Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi Venezuela’ya resmi ziyarette bulundu Venezuela Halkın Gücü Üretken Tarım ve Araziler Bakanı Wilmar Castro Soteldo ile hem havadan hem de karadan tarım arazilerinde incelemelerde bulundu. Çekilen videolarda buğday yok ama, soya, mısır tarlaları dikkat çekiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön