Emlak Terimleri

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! Tapu sahiplerine 15 gün süre...

Tarım ve Orman Bakanlığı, tapu sahipleri için yeni bir düzenlemeyi devreye soktuğunu kaydetti. Tüm tapu sahiplerinin, 15 gün içinde belirli bir belgeyi temin etmeleri gerekecek.

Bu düzenleme kapsamında, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında yapılan yenilikleri ve düzenlemeleri kapsıyor. Yeni düzenlemeyle birlikte, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini kayıt altına almak amacıyla oluşturulan ÇKS hakkında ayrıntılar netleşti. Taahhütname kapsamındaki araziler, üretim yılına ait uydu görüntüleri veya tespit komisyonlarının yönlendirmesiyle kayıt altına alınacağı ifade edildi.

KAYIT İPTALİ VE İTİRAZ SÜRECİ NASIL OLACAK?

Mirasçılar veya hissedarlar, taahhütname doğrultusundaki arazilere üretim senesi içinde itiraz etmeleri durumunda, itiraz edilen hisse oranlarına tekabül eden alanların kaydı iptal edilecek. haber32.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Veraset yoluyla sahip olunan ve taahhütname ile başvurusu yapılan arazilere mirasçılar ya da hissedarlar tarafından yapılan itirazlarda, bu arazilere ait kayıtlar, içinde bulunulan üretim yılından itibaren geçerliliğini yitireceği kaydedildi.

ÇKS kayıtları, üretim yılının Mart ayında il ve ilçe müdürlükleri ile muhtarlıklarda 15 gün süre ile askıya çıkarılacak. Mirasçılar ya da hissedarlar dışındaki itirazlar, sonraki aşamalarda dikkate alınmayacak.

MİRASÇILIK BELGESİ

Tapu sicilinde kayıtlı malikin vefatı durumunda, mirasçılar tarafından tescil edilmemiş araziler intikali yapılmamış olarak değerlendirilecek. İntikali yapılmamış arazilere yönelik taahhütname başvuruları sırasında, mirasçılar tarafından yapılan itirazlarda mirasçılık belgesi isteneceği de belirtildi.

Başvuru yapılan arazide hissesi bu lunmayan kişilerden, hissedarlarla yapılmış kira sözleşmesi ya da taahhütname talep edilecek. Veraset yoluyla ortak olunan arazilerde hisse oranlarının belirsiz olduğu durumlarda ise, tüm hissedarlarla yapılmış kira sözleşmesi ya da taahhütname istenecektir. Bu düzenlemelere göre, tapu sahiplerinin 15 gün içinde gerekli belgeleri almaları gerekiyor. Süreyi kaçıranlar için olumsuz sonuçlar doğabileceği kaydediliyor.

İzmir'de kentsel dönüşüm düğümü: 40 bin konut hedeflenmişti, 15 yılda 800 konut verildi!

Tapuda dolandırılmamak için bunlara dikkat! 

Tapu harcı geliri ilk 6 ayda 35,1 milyar TL'yi aştı! 

Tapu başvurularında son 3 aya girildi! Başvurmayan tapu sahipleri haklarını kaybeder...