19 / 05 / 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan üreticiye yeni destek

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan üreticiye yeni destek

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2023 bütçesinden ödenecek Su Ürünleri Yetiştiriciliği Destekleme Tebliği yayımlandı. Desteklerden yararlanmak isteyenlerin 23 Aralık 2022 tarihine kadar başvurması gerekiyor.



Söz konusu tebliğ, Bakanlıktan onaylı su ürünleri yetiştiricilik belgesine sahip, Su Ürünleri Bilgi Sistemi'ne (SUBİS) kayıtlı yetiştiricilere ödenecek su ürünleri destekleriyle ilgili konuları kapsıyor. Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğe göre, su ürünleri yetiştiriciliği destekleri kapsamında, alabalık, sazan, midye ve yeni türler (mersin, kalkan, fangri, mercan, sinagrit, lahoz, sivri burun karagöz, minekop, eşkine, sargoz, mırmır, sarıağız, sarıkuyruk, trança, yayın, şabut, karabalık, yılan balığı, tilapya, kerevit, karides, sülük, Karadeniz alası, kırmızı benekli alabalıklar) desteklenecek. Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin, en geç 23 Aralık 2022 günü mesai bitimine kadar, yetiştiricilik tesisinin bulunduğu il / ilçe müdürlüğüne başvurarak istenen belgeleri teslim etmesi gerekiyor.

Son müracaat tarihine kadar başvuruda bulunan yetiştiricilerin, aralık ayına ait satış belgeleri veya hasat tespit tutanakları ise en geç 6 Ocak 2023 tarihine kadar teslim edilebilecek. Desteklemelerden faydalanmak isteyen örgütlü üreticilere, merkez birliklerine üye olmaları ve üye olduklarına dair belgeyi müracaat sırasında ibraz etmeleri şartıyla destekleme ödemesi doğrudan yapılacak. Tebliğe göre destekleme ödemesi yapılan belgeler, istenildiği takdirde ibraz edilmek üzere ilgili birimler tarafından 5 yıl süreyle saklanacak. Karar kapsamında yapılan destekleme ödemeleri, kamu kaynağı olması nedeniyle hak sahibinin hesabına yatırılmadan önce haciz, icra, temlik ve benzeri işlemler yapılmayacak.

Su ürünleriyle ilgili destekleme ödemeleri, bütçede hayvancılığın desteklenmesi amacıyla 2023 yılına ayrılan ödenekten yapılacak. Kamu kurum ve kuruluşları ise tebliğ kapsamındaki desteklemelerden yararlanamayacak. Su ürünleri üreticilerine yönelik olarak ayrıca "Su Ürünleri Yetiştiriciliği Kapsamında Alabalık Kuluçkahanelerinde Damızlık Alabalık Desteğine İlişkin Tebliğ" de 1 Ocak 2022 tarihli olmak üzere yürürlüğe girdi. Damızlık alabalık desteğinden yararlanmak için ise son gün 30 Aralık 2022. Bu kapsamda, söz konusu destekten faydalanmak isteyen üreticilerin, 30 Aralık'a kadar işletmenin bulunduğu il müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor.

Bakan Kirişci’den planlı üretim açıklaması: İstediğimi ekerim devri kapanacak!

Arıcılık destekleri belli oldu. İşte 2023'de ödenecek rakam

Bakan Kirişci’den planlı üretim açıklaması: İstediğimi ekerim devri kapanacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön