09 / 05 / 2024

Tarımda öncü olacak! Pilot bölge bile seçildi

Tarımda öncü olacak! Pilot bölge bile seçildi

 Yenilenebilir enerji kurulu gücüne sahip EnerjiSa Üretim, güneş enerjisinin tarım alanında da kullanılması gerektiğini söyledi ve ''güneş enerjisiyle elektrik üretimi ve tarımın birlikte gerçekleşebildiği agrovoltaik projesini, İstanbul Komşuköy’de hayata geçiriyoruz.'' dedi.



20 kilovatlık bir güce ve 24 kilovatsaatlik bir hafıza kapasitesine sahip olan tesis, işletme ihtiyacı göz önünde bulundurularak, bağlı olan cihazların tüm enerji gereksinimini giderecek. Bu sistemle, Komşuköy’de gölge toleransı fazla olan yaban mersini gibi çok senelik ve ıspanak, lahanagiller gibi tek senelik bitkiler yetiştirilecek.

Tarımda öncü olacak! Pilot bölge bile seçildi

Proje ilk aşamada imal edilen elektrik Komşuköy’ün aydınlatma gibi iç ihtiyacına yönelik olarak hizmet verecek. İlerleyen etapta ise yeni yönetmeliklerle bu sistemlere uygunluk  verilmesi halinde şebeke ile bağlantı sağlanması planlanıyor.

Enerjisa Üretim Üst Yönetcisi İhsan Erbil Bayçöl, projenin ilk etabında elde edilecek ürünleri yerel halkın kullanabileceği bir yöntemle sürdürülebilir bir şekilde işletmeyi  planladıklarını söyledi. Bayçöl, uygulamaya konan projenin güneş enerjisinin tarım alanlarında kullanılmasında öncü olacağını belirterek, “Agrivoltaik sistem ile güneş panelleri  yüksek bölgelere kurularak hem güneş enerjisi üretiliyor hem de tarım bitkileri yetiştiriliyor Sistem, aynı arazi sahasını daha fazla ve verimli gıda üretmek için kullanmanın ve aynı zamanda daha fazla yenilenebilir enerji kaynağı olarak sunuyor” ifadelerini kullandı.

Orta gelirliler merakla bekliyordu! Tarih netleşti

Teknoloji devinden ağızları açık bırakan fiyat! yüzde 57 zamlandı

Toplu taşıma kullananlar dikkat! Bunu yapmadan yola çıkmayın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön