Tarımda öncü olacak! Pilot bölge bile seçildi
Yenilenebilir enerji kurulu gücüne sahip EnerjiSa Üretim, güneş enerjisinin tarım alanında da kullanılması gerektiğini söyledi ve ''güneş enerjisiyle elektrik üretimi ve tarımın birlikte gerçekleşebildiği agrovoltaik projesini, İstanbul Komşuköy’de hayata geçiriyoruz.'' dedi.
Bir çiftçinin tarlasını sulamasında en büyük maliyetlerinden biri elektrik maliyetidir. Sulama döneminde dekara ve ürüne bağlı olmak kaydı ile yüzbinlerce TL elektrik faturası çiftçileri zora sokmakta ve hatta son dönemlerde borcunu ödeyemeyen çiftçiler toprağını terk etmek durumunda kalmaktadır.
Güneş enerjisi, doğal bir enerji kaynağıdır ve güneş paneli adı verilen cihazlar aracılığıyla elektrik enerjisine çevrilebilir. Güneş paneli, güneşin ışınlarını toplar ve bunları elektrik enerjisine çevirir. Bu enerji, evlerde, işyerlerinde veya büyük ölçekli üretim tesislerinde kullanılabilir. Güneş enerjisi, düşük maliyetli, yenilenebilir ve çevre dostudur ve giderek daha fazla yerde kullanılmaya başlanmaktadır.
Türkiye’nin en fazla yenilenebilir enerji kurulu imkanına sahip elektrik üretim şirketi olan Enerjisa Üretim, temiz enerji kaynaklarının farklı alanlarda kullanımına dönük çalışmalarına yeni bir halka ekleyerek güneş enerjisiyle elektrik üretimi ve tarımın birlikte gerçekleşebildiği agrovoltaik projesini, İstanbul Komşuköy’de hayata geçiriyor.