14 / 05 / 2024

Orta gelirliler merakla bekliyordu! Tarih netleşti

Orta gelirliler merakla bekliyordu! Tarih netleşti

Orta gelirlilere yönelik yeni konut kampanyasının ayrıntıları netleşiyor. Yeni projenin ayrıntılarının açıklanacağı tarih belli oldu. Peki Orta gelirlilere konut kampanyası ne zaman açıklanacak?



Türkiye'de orta gelirli aileler için konut kampanyaları, özellikle son yıllarda hükümet tarafından desteklenmektedir. Bu kampanyaların amacı, orta gelirli ailelere uygun fiyatlı konutlar sunarak, onların da ev sahibi olma imkanına sahip olmalarını sağlamaktır. orta gelirli ailelere uygun fiyatlı konutlar sunmakta ve konut satın alımı sırasında kredi faizlerini düşürmektedir.  Ayrıca, bazı kentlerde de orta gelirli aileler için özel olarak inşa edilen konutlar bulunmaktadır.

Orta gelirliler merakla bekliyordu! Tarih netleşti

Orta gelirlilere konut kampanyasında tarih belli oldu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kampanyaya ait  detayı 4 Ocak Çarşamba günü kamuoyuna duyuracak. Konutun ederine göre değişen faiz oranlarının uygulanacağı bir kampanya olacağı söyleniyor.

Kampanyada farklı içerikle bir mortgage sisteminin uygulanması planlanıyor. Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) şirketlere sağlanan kefaletin bireysel etabının da başlaması yönünde hazırlık olduğu gündeme gelmişti.

 


Geri Dön