01 / 05 / 2024

Tarımsal destek ödemesi ne zaman yapılacak? Çiftçiye mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek?

Tarımsal destek ödemesi ne zaman yapılacak? Çiftçiye mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek?

Tarımsal destek ödemeleri çiftçilerin gündemini oluşturuyor. Tarımsal destek ödemeleri yattı mı, yatmadı mı? sorularının yanıtları ve detayları!



TARIMSAL DESTEK BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Tarımsal destek başvurularının nasıl ve nereden yapıldığına dair sorular ilgili vatandaşlar tarafından sık sık sorulmaktadır. İlk önce çiftçi kayıt sistemine kayıt olunması gerekmektedir. İşte Tarımsal destek ödemeleri başvurularına dair merak edilen ayrıntılar;

  • Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen tarihte dilekçe ile başvuru yapılması gerekmektedir.
  • Dilekçenin Tarım İl ya da İlçe Müdürlükçe yapılan inceleme sonucunda da başvurular olumlu sonuçlanıp onaylanırsa tarımsal destek ödemesi almaya hak kazanıyorsunuz.
  • Gübre desteği başvurusu yapabilmek adına en az 1 dekar alana sahip olunmalıdır.
  • 50 dekardan fazla araziye sahip olanların toprak analizi yaptırmaları isteniyor.
  • Toprak analizi yaptırmayan çiftçiler yalnızca mazot desteği alabilecek ve gübre destek alabiliyorlar.
  • Destekleme için mazotun 100 TL' lik mazotun 50 TL' si devlet tarafından karşılanmaktadır.

TARIMSAL DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK? TARIMSAL DESTEK ÖDEMESİ YAPILDI MI?

Tarım ve Orman Bakanlığı, 48 milyon 143 bin liralık tarımsal destekleme ödemelerinin bugün hesaplara yatırılacağı açıklandı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan bu konuda yapılan paylaşımda, "48 milyon 143 bin liralık tarımsal destekleme ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına geçiriyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun" şeklinde ifadelerine yer verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, hayvan genetik kaynakları koruma desteğinin 32 milyon 585 bin 20 lira, kırsal kalkınma yatırımları desteğinin de 15 milyon 557 bin 980 lira olduğu belirtildi.

Yeni yıl yaklaşırken ING Bank coştu! Artık rakip tanıyor! ING Bank tüm emeklilere…

Bakanlık’tan sadece anneleri ilgilendiren kampanya! Tek bir başvuru yüzünüzü güldürecek! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön