12 / 05 / 2024

Tarımsal emtialarda seyir nasıl olacak? Pamuk, mısır ve buğday fiyatları yükselecek mi?

Tarımsal emtialarda seyir nasıl olacak? Pamuk, mısır ve buğday fiyatları yükselecek mi?

Tarımsal emtialarda fiyatların yukarı yönlü hareket etmesi bekleniyor. Buğday, mısır ve pamuk fiyatları üzerindeki yukarı yönlü hareketi Ukrayna-Rusya savaşındaki son gelişmeler, Fed'in alacağı kararlar ve Çin'in açılmasının desteklemesi bekleniyor.



Tarımsal emtialarda seyir nasıl olacak? Pamuk, mısır ve buğday fiyatları yükselecek mi?

Hafta başında Güney Amerika kıtasındaki hava şartları nedeniyle Mısır fiyatları üzerindeki baskıya rağmen Rusya ve Ukrayna krizindeki yeni gelişmeler fiyatların yükselmesine neden oldu.  Almanya ve bazı Avrupa ülkelerinin Ukrayna'ya teçhizat desteği açıklaması tahıl koridorunu sekteye uğratabilir ve bu durumunda mısır sevkiyatında baskı yaratabileceği kaydediliyor.

BUĞDAY FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Buğday üretiminde Hindistan'ın  tüm zamanların yüksek fiyatlarının ve iyi hava koşullarının çiftçileri yüksek verimli çeşitler ile ekim alanlarını genişletmeye sevk etmesinden sonra rekor seviyeye sıçramaya hazırlandığı belirtiliyor. Daha yüksek buğday üretiminin, dünyanın en büyük ikinci tahıl üreticisi olan Hindistan'ı temel tahıl ihracatı üzerindeki yasağı kaldırmayı düşünmeye teşvik edebileceği ve gıda fiyatlarında sürekli yüksek olan enflasyona ilişkin endişeleri hafifletebileceği ifade ediliyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün dünya buğday üretim tahmini 781.1 milyon tona yükseldi. Bundan önceki tahmin 738.8 milyon ton seviyelerindeydi. FAO Global Tahıl Fiyatları Endeksi Aralık'ta aylık bazda yüzde -1.9 olarak açıklandı. Kasım ayında ise yüzde -1,20 olarak gerçekleşmişti. Bu gelişmelerle birlikte buğday fiyatlarının son haftada yükseliş kaydettiğine dikkat çekildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön