14 / 05 / 2024

Tasarruf finansman sektörü konut satışlarında ‘baraj’ engeline takılıyor!

Tasarruf finansman sektörü konut satışlarında ‘baraj’ engeline takılıyor!

Yaklaşık 2 yıl önce BDDK denetimine giren tasarruf finansman sektörü konut satışlarının yüzde 15’ini finanse ediyor. Sistemde en fazla 1 milyon liralık tasarruf imkanının verildiğini belirten sektör yetkilileri, bu rakamın güncellenerek 10 milyon liraya çıkarılmasını talep ediyor.



CİROLAR ARTMAYA BAŞLADI

Tasarruf finansman sektörü konut satışlarında ‘baraj’ engeline takılıyor!

Finansal Kurumlar Birliği Başkan Vekili Eyüp Akbal, sektörün yasal süreç ve güvenceye kavuşmasının ardından işlerin daha iyi gittiğini vurgulayarak ciroların arttığını, bu yıl için belirlenen 100 milyar liralık hedefi yakalamayı ümit ettiklerini dile getirdi. Akbal, sektörün genel konut satışlarının yüzde 15’ini gerçekleştirdiğini belirtirken ancak konut fiyatlarının artan maliyetler ve enflasyondan dolayı yükseldiğini, yasal sınır nedeniyle sektörde en fazla 1 milyona kadar finansman sağlayabildiklerini ifade etti.

Yasanın ilk çıktığı tarihte 400 bin liraya veya 1 milyon liraya ev sahibi olmanın mümkün olduğunu hatırlatan Akbal, şu anda bu paraya Anadolu’da bile almanın imkansız hale geldiğine işaret etti. Bu konuda BDDK’nın barajın yükseltilmesi konusunda çalışmalar yaptığını kaydeden Akbal, hedeflerinin hem konut hem araçta bu barajın 10 milyon liraya çıkarılması olduğunu bildirdi.

Barajın yükseltilmesi halinde konut satışlarındaki paylarının yüzde 15’in üzerine çıkacağını söyleyen Akbal, gerekli desteğin verilmesi halinde sektörün bu yıl içinde 100 milyar liralık bir hedefi rahatlıkla geçebileceğini ileri sürdü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön