28 / 04 / 2024

Tasarruf finansman sektörü konut satışlarında ‘baraj’ engeline takılıyor!

Tasarruf finansman sektörü konut satışlarında ‘baraj’ engeline takılıyor!

Yaklaşık 2 yıl önce BDDK denetimine giren tasarruf finansman sektörü konut satışlarının yüzde 15’ini finanse ediyor. Sistemde en fazla 1 milyon liralık tasarruf imkanının verildiğini belirten sektör yetkilileri, bu rakamın güncellenerek 10 milyon liraya çıkarılmasını talep ediyor.



Tasarruf finansman sektörü Türkiye’de yapılan konut satışlarının yaklaşık yüzde 15’ini finanse ediyor. Sistem, bireyleri ‘altın günü’ne benzer bir model ile faizsiz olarak konut, araç ve işyeri sahibi yapıyor. Türkiye’de gerçekleşen konut satışlarının yüzde 15’ini finanse eden sektör 2021 yılından beri BDDK tarafından düzenlenip denetleniyor.

Tasarruf finansman sektörü konut satışlarında ‘baraj’ engeline takılıyor!

Ekonomim Gazetesi’nden Leyla İlhan’ın haberinde, halihazırda sistemde en fazla 1 milyon liralık tasarruf imkanının verildiğini, BDDK’nın bu rakamı güncelleyerek 10 milyon liraya çıkarmasının beklendiği belirtiliyor.

2021 yılından itibaren BDDK denetimine giren sektördeki çekiliş kampanyalarında üst sınırın kurum tarafından belirlendiği vurgulanarak ancak artan enflasyon ve maliyetlerden dolayı ev fiyatlarının yükseldiğine dikkat çekildi. Haberde, bu nedenle sektör temsilcilerinin üst sınırın 10 milyon liraya çıkarılmasını talep ettiği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön