02 / 05 / 2024

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 698 milyon TL aktardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 698 milyon TL aktardı

Kapatılan evim şirketleri nedeniyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yaklaşık 44 bin sözleşmenin yüzde 90’ını faaliyetine devam eden diğer şirketlere devretti. Yeni şirkette devam etmek istemeyen ve bugüne kadar yatırdığı parayı geri isteyen müşterilere ise 698 milyon TL’yi aşan ödemeler art



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kamuoyunda “evim şirketleri” olarak bilinen ve ilgili mevzuattaki gerekli koşulları taşımayan 20 şirketin tasfiye işlemleri için TMSF’yi görevlendirmişti.

15 Nisan 2022’de TBMM’de kabul edilen kanuni düzenlemeyle birlikte yeni bir çözüm üretilmiş oldu. Tasfiye işlemleri devam eden 20 firmadan yaklaşık 44 bin sözleşmenin faaliyetlerine devam eden şirketlere devredilmesi yönünde karar verildi.

Söz konusu kanunun yürürlüğe girmesi itibariyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, kapatılan 20 firmadaki yaklaşık 44 bin sözleşmenin yüzde 90’ını faaliyetlerini devam ettiren şirketlere devir işlemlerini tamamladı ve müşteriler mesajla ile bilgilendirildi.

Henüz devredilemeyen sözleşmelerdeki eksiklerin tamamlanması için ise çalışmalar devam ediyor. En kısa sürede de bütün dosyaların yeni şirketlere devrinin bitirilmesi bekleniyor.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, kapatılan şirketlerin tasfiye komisyonlarına yaklaşık 698 milyon TL aktardı. 
Sözleşmesini devralan yeni şirkette devam etmek isteyen ve istemeyen müşteriler için bugüne kadar yapılan ödemeler toplam 269 milyon TL’yi aştı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön